5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt
Lars Paymans

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone van 2017 draadloos opgeladen kan worden. De aanwijzingen hiervoor stapelen zich op. Wij zetten alle iPhone 8 draadloos opladen geruchten op een rij.

iPhone 8 draadloos opladen, 5 aanwijzingen op een rij

September is nog ver weg, maar dankzij de nodige geruchten ‘weten’ we al het een en ander over de nieuwe iPhone. Naast een nieuw design waarbij de homeknop verdwijnt, zou draadloos opladen een van de grote nieuwe functies zijn. Deze 5 aanwijzingen wijzen hierop.

iPhone 8 draadloos opladen

1. Apple-leverancier Dialogs investering in Energous

Het werk van leverancier Dialog bestaat voor drie kwart uit opdrachten van Apple. Daarom viel het op toen het bedrijf een maand geleden 10 miljoen dollar investeerde in Energous. Zij staan bekend om de zogenaamde WattUp RF-techniek, waarmee je apparaten op een afstand groter dan 10 meter draadloos kunt opladen.

2. Energous brengt draadloze oplader ‘later dit jaar’ uit

Ook Energous hint zelf al langer naar een samenwerking met Apple. Zo zeggen ze dat ze met een ‘tier one’ bedrijf voor consumentenelektronica samenwerken. “Ik kan je niet vertellen wie het is, maar ik kan je verzekeren dat je er producten van bij je hebt of thuis hebt liggen”, aldus een Energous-woordvoerder tegenover The Verge. Daarnaast werd op de CES 2017-beurs bekend dat Energous eind dit jaar haar draadloze opladers en oplaadtechniek in een product zal verwerken. Met alle pijlen die inmiddels naar Apple wijzen, is de logische conclusie dat Energous het hier over de iPhone 8 heeft.

3. Foxconn test draadloos opladen voor de iPhone

Naast de techniek om de iPhone zonder snoertje op te laden, moet het toestel daar zelf natuurlijk ook klaar voor zijn. Daarom zou Foxconn (volgens Nikkei) druk bezig zijn met het testen van draadloos opladen voor de iPhone 8. Als het succesratio hoog genoeg is, hakt Apple de knoop door en wordt de functie daadwerkelijk toegevoegd. De uitslag van deze tests zullen dus bepalen of alle iPhone 8-modellen de techniek krijgen.

iPhone 8 draadloos opladen

4. De nieuwe glazen achterkant maakt draadloos opladen mogelijk

Dat de iPhone 8 een nieuw design krijgt, heeft ook een hele praktische reden. Apple zou de smartphone een glazen achterkant willen geven. Dit is volgens vooraanstaand Apple-analist Ming-Chi Kuo nodig om de iPhone 8 draadloos opladen techniek goed te laten werken. Behuizingen van aluminium zouden de snelheid van de lader in de weg zitten, dus gaat Apple terug naar de dagen van de iPhone 4, toen de iPhone nog een glazen achterkant had. Dit sluit mooi aan bij de ambities van Apple-designer Jony Ive, die al jaren een nieuwe glazen iPhone zou willen maken.

5. Het lost een van de grootste iPhone 7-ongemakken op

Het schrappen van de traditionele koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 ging niet zonder slag of stoot. Veel gebruikers stoorden zich aan het feit dat je nu niet meer met een bedraadde koptelefoon naar muziek kon luisteren terwijl de iPhone aan het opladen was. Deze klap zou in een klap verholpen worden als de iPhone vanaf 2017 zonder kabeltje opgeladen kan worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.