‘iPhone 8 krijgt Mac-achtig dock, geen digitale of fysieke homeknop’

Lars Paijmans
30 augustus 2017, 12:39
3 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt Mac-achtig dock, geen digitale of fysieke homeknop’

Lang dachten we dat Apple de iPhone 8 uit zou rusten met een digitale homeknop die de fysieke vervangt. Een nieuw gerucht schetst een ander beeld: Apple zou het iPhone 8-dock introduceren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-dock vervangt de homeknop

Bloomberg komt vandaag met een nieuwe lading aan interessante iPhone 8-informatie. De website heeft zich de afgelopen tijd bewezen als één van de meest betrouwbare websites als het op Apple-geruchten aankomt, met meerdere bronnen die dichtbij de plannen van het bedrijf uit Cupertino zouden staan.

Dankzij deze bronnen zou Bloomberg inmiddels foto’s van de iPhone 8 gezien hebben, samen met gloednieuwe software die op het toestel zou draaien. Het gaat hier om een speciale aangepaste versie van iOS 11, die niet op andere iPhones te vinden zal zijn.

iPhone 8 Dock

Dit komt omdat Apple een manier moest vinden om de fysieke, cirkelvormige homeknop te vervangen. Het nieuwe oled-scherm vult de volledige voorkant van de iPhone 8, dus is er geen ruimte meer voor de knop. Bovendien is Touch ID verleden tijd, en stapt de nieuwe iPhone volledig over op gezichtsherkenning.

Daarom heeft de iPhone weinig tot geen reden meer om überhaupt een homeknop te hebben. Dus zou Apple een drastisch besluit nemen en hem volledig verwijderen. In plaats daarvan introduceert het bedrijf nieuwe ‘bewegingsbediening’ en een dock dat we al jaren zien op de Mac.

iPhone 8 Dock

Nieuw multitaskscherm en homescreen

Dit iPhone 8-dock staat onderin beeld en is altijd zichtbaar als je het homescreen opent. Gebruik je al een app, dan kun je het dock oproepen door met je vingers van beneden naar boven te vegen. Hiermee open je tegelijkertijd het multitaskscherm, iets waar je nu nog de homeknop twee keer voor indrukt. In dit nieuwe scherm staan alle apps die je geopend hebt in een rij met kaarten, een groot verschil met het huidige display dat de openstaande apps over elkaar heen legt.

Door dit slimme dock, dat automatisch verdwijnt als je het niet gebruikt, heb je veel meer schermruimte dan nu het geval is. Toch zou het homescherm nog steeds uit 4 verticale rijen met apps bestaan, met 24 iconen per scherm. Het dock telt hier niet bij mee, en staat in een grijze balk onderin het scherm.

Grotere vergrendelknop

De bronnen van Bloomberg bevestigen ook nog een aantal andere geruchten over het design van de nieuwe iPhone. Zo zou de vergrendelknop groter worden, zodat je hier gemakkelijker bij kunt als je het apparaat met een hand vasthoudt. Daarnaast is er een uitsnede aan de bovenkant van het scherm, waarin de dubbele frontcamera en de oortelefoon in verwerkt zitten. Aan de linker- en rechterkant zitten twee ‘oren’ waarin je de bekende iOS-statusbalk tegenkomt.

Deze is zwart gekleurd, zodat hij naadloos op de kleur van de uitsnede aansluit. Hierdoor zie je haast niet dat er een hap uit het scherm is. Rondom dit nieuwe design zit een roestvrijstalen rand, waar het gebogen glazen scherm in verdwijnt. Dit verbetert de signaalsterkte, waardoor antennestrepen voorgoed verleden tijd zijn. Naar verluidt krijgen we de iPhone 8 op 12 september te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Bron afbeelding: youtube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen