‘iPhone 8 krijgt digitale homeknop die zichzelf verbergt en verkleint’

Lars Paijmans
10 augustus 2017, 8:49
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt digitale homeknop die zichzelf verbergt en verkleint’

De fysieke homeknop mag dan verdwijnen, de iPhone 8 neemt nog niet volledig afscheid van de cirkelvormige knop.

Lees verder na de advertentie.

Zo slim is de iPhone 8 digitale homeknop

Met een oled-scherm dat de volledige voorkant van de nieuwe iPhone vult, zou je misschien denken dat je de homeknop niet meer terugziet. Toch lijkt Apple een manier gevonden te hebben om hem ook aan de iPhone 8 toe te voegen, al is het digitaal.

Het voordeel van een digitale ten opzichte van een fysieke knop is dat de iPhone zelf kan bepalen wanneer de knop verschijnt en welk formaat hij heeft. Dat is ook precies wat de iPhone 8 doet, zo ontdekte ontwikkelaar Steven Troughton Smith. Wederom was het de firmware van Apples HomePod-speaker die deze informatie prijsgaf.

iPhone 8 digitale homeknop

De ontwikkelaar dook diep in de code, en kreeg hierdoor een goed beeld van hoe de iPhone 8 de extra schermruimte benut. Zo stelt hij dat het scherm aan de onderkant een speciaal homeknop-gebied krijgt. Hier kan de knop verschijnen als dit nodig is, maar kan ook het formaat ervan worden gewijzigd.

Kijk je bijvoorbeeld een video die het volledige scherm vult, dan zal de homeknop vanzelf verdwijnen. Net zoals de statusbalk dat nu al doet in iOS. Je kunt de homeknop hierdoor vergelijken met de onderste menubalk van Safari. Deze verdwijnt ook zelfstandig uit beeld als je naar beneden scrollt.

Hoe gaat de knop eruitzien?

Opvallend genoeg lijken ontwikkelaars de kleur van deze digitale homeknop niet aan te kunnen passen. In plaats daarvan lijkt Apple een kleur met hoog contrast te gebruiken voor het cirkeltje, zodat hij altijd goed opvalt. Dat de iPhone 8 toch een digitale versie van de homeknop lijkt te krijgen, betekent echter niet dat je er ook je vingerafdruk mee kunt scannen. Apple zou dit jaar volledig overstappen op gezichtsherkenning, wat dankzij een dubbele frontcamera mogelijk wordt.

De vraag is nu hoe Apple dit precies gaat doen. Betekent deze speciale software dat de iPhone 8 op een andere versie van iOS gaat draaien dan de iPhone 7S en iPhone 7? Of heeft het bedrijf een andere manier gevonden om toch de iOS-software gelijk te houden voor iPhones? Over een maand weten we het zeker.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Twitter
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen