Apple lekt iPhone 8-design en gezichtsherkenning via HomePod-software

Lars Paijmans
31 juli 2017, 8:48
2 min leestijd
Apple lekt iPhone 8-design en gezichtsherkenning via HomePod-software

De meest betrouwbare bron als het op gelekte Apple-informatie aankomt, is het bedrijf uit Cupertino zelf. Via de software van de HomePod-speaker lekt Apple nu zelf het definitieve iPhone 8-design. Ook wordt gezichtsherkenning bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Definitief iPhone 8 design gelekt door Apple zelf

Eerder dit weekend bleek Apple al wat informatie over de HomePod verstopt te hebben in de firmware van de slimme speaker. Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith gaat echter nog een stapje verder. Diep in de code van HomePod zit een afbeelding verstopt van de iPhone 8. Het plaatje toont een design dat we tot nu toe nog niet in een iPhone zagen: een scherm met haast geen randen, geen fysieke homeknop en een klein hapje uit het display voor de frontcamera.

iPhone 8 design gelekt

Dit ontwerp hebben we de afgelopen maanden al talloze keren voorbij zien komen via anonieme bronnen en gelekte foto’s uit het productieproces. Omdat de afbeelding van vandaag echter in Apples eigen software zit, is dit met afstand de meest betrouwbare informatie over de iPhone 8 tot nu toe. Het is nu immers zo goed als zeker dat de nieuwe iPhone een randloos scherm krijgt met een verbeterde frontcamera.

Gezichtsherkenning van de iPhone 8

Naast het ontwerp onthult de software van de slimme speaker ook een belangrijke nieuwe functie waar al langer over gepraat wordt: gezichtsherkenning. In de code is te lezen hoe de nieuwe iPhone ontgrendeld wordt door de frontcamera je gezicht te laten scannen.

iPhone 8 design gelekt

Hiervoor wordt infrarood licht gebruikt, die gezichten in tal van situaties en verschillende omstandigheden nauwkeurig moet kunnen herkennen. Apple beschrijft de techniek als ‘Pearl ID’ met ‘FaceDetect’ als naam. De functie wordt verder bevestigd door verschillende foutmeldingen die op het scherm kunnen verschijnen. Zo zijn er error-berichten voor gezichten die te dichtbij of te ver van de camera zijn, of als er teveel gezichten tegelijk in beeld verschijnen.

Dit is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke blunder begaat. Zo dook vorig jaar de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar op in de code van macOS. Ook dit bleek uiteindelijk correcte informatie te zijn. Met de nieuwe informatie mag je er dus rustig vanuit gaan dat Apple dit najaar een iPhone 8 onthult die nagenoeg precies aan de geruchten voldoet. De grote vraag die nu nog overblijft, is of de Touch ID-sensor in het display zit, of dat Apple volledig overstapt op FaceDetect.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Twitter
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen