Nieuwe iPhone 8-mockup toont ‘definitief design’
Lars Paymans

Uitgelekte foto’s van een iPhone 8 mockup tonen mogelijk het definitieve design van Apples aankomende smartphone. Ben jij tevreden als de nieuwe iPhone er in september zo uitziet?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 8 definitief design te zien in mock-up’

De nieuwe foto’s zijn afkomstig van een bron van BGR. Die zou uitgelekte schematische tekeningen hebben gebruikt om er een echt toestel mee te maken. De bron benadrukt dat het om ‘definitieve designtekeningen gaat’. Het is daardoor onduidelijk of hiervoor andere tekeningen zijn gebruikt dan de beelden die een paar weken geleden uitlekten. Het geeft ons in ieder geval een betere kijk het toestel dan de digitale renders die we de afgelopen maanden voorbij zagen komen.

iPhone 8 definitief design

Aan de voorkant is goed te zien hoe het voortkantvullende oled-display mogelijk wordt geïmplementeerd. Er is geen fysieke homeknop, al keert deze waarschijnlijk wel digitaal terug op het scherm. Op de foto’s is niet goed te zien of er ook rekening is gehouden met de nieuwe frontcamera’s. Eerder deze week bleek dat Apple aan een dubbele selfiecamera zou werken, wat mogelijk van pas komt voor nieuwe augmented reality-functies.

Roestvrijstaal, glazen achterkant

Voor de randen is bewust roestvrijstaal gebruikt, net zoals bij de originele iPhone uit 2007. De volledig glazen achterkant geeft de iPhone 8 een glimmend uiterlijk. Dit glas op de achterkant zou nodig zijn voor draadloos opladen, al zien we het Apple-logo nog niet terug.

De iPhone 8 wordt naar verluidt in september onthuld tijdens een speciale keynote. Door alle nieuwe technieken die Apple dit jaar gebruikt, is de kans groot dat er na de iPhone 8 release flinke tekorten zullen zijn.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.