Officieel: Apple onthult de iPhone 8 en meer op 12 september

Lars Paijmans
31 augustus 2017, 18:03
2 min leestijd
Breaking
Officieel: Apple onthult de iPhone 8 en meer op 12 september

Na maanden van geruchten krijgen we vandaag eindelijk duidelijkheid: Apple heeft de uitnodigingen voor de keynote op 12 september verstuurd. Op die dag worden de iPhone 8, iPhone 7S en meer nieuwe producten verwacht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 datum eindelijk bekend

De jaarlijkse Apple-traditie is weer aangebroken: het bedrijf uit Cupertino heeft media uitgenodigd voor een evenement waar we de iPhone 8, iPhone 7S, 7S Plus en nieuwe Apple Watch te zien krijgen. Zoals altijd heb je zelf geen uitnodiging nodig om de presentatie te volgen: Apple zal het evenement volledig livestreamen, zodat je van over de hele wereld mee kunt kijken.

iPhone 8 datum

Op de uitnodiging en speciale eventpagina is een blauw met roze Apple-logo te zien, met daaronder de tekst: ‘Let’s meet at our place.’ Dit doelt op het Apple Park, het nieuwe hoofdkantoor waar voor het eerst een keynote zal worden gegeven.

Wat Apple dit jaar allemaal voor ons in petto heeft, is al grotendeels bekend. Dankzij geruchten die sinds het evenement van vorig jaar wekelijks opduiken, zijn we goed voorbereid op alle aankondigingen. De hoofdrol is die avond uiteraard weggelegd voor de nieuwe iPhones: de iPhone 8, iPhone 7S en iPhone 7S Plus.

Drie nieuwe iPhones op één avond

Voor het eerst zouden er drie iPhones tegelijk worden onthuld, waarbij de iPhone 8 de meest interessante is. Dit is de iPhone waarmee Apple alles uit de kast haalt: een nieuw design, draadloos opladen, gezichtsherkenning die Touch ID vervangt en een oled-display. Hoe de iPhone 8 precies gaat heten, is één van de weinig dingen die het bedrijf uit Cupertino nog wel goed geheim heeft gehouden.

iPhone 8 datum

Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2017 nog uitbrengt

Maar er zal meer te zien zijn dan iPhones die avond. Apple lanceert de slimme HomePod-speaker, samen met de iMac Pro. Ook zou de Apple Watch Series 3 voor het eerst worden getoond, een nieuwe versie van het slimme klokje die voor het eerst zelfstandig verbinding zou kunnen maken met het internet. Hierdoor wordt de smartwatch een stuk minder afhankelijk van de iPhone, en kun je er bijvoorbeeld mee gaan hardlopen terwijl je gewoon berichten blijft ontvangen.

Uiteraard zit de redactie van iPhoned die avond klaar om live verslag te doen van het evenement. Volg de livestream via onze site, blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt via Twitter en lees naderhand alles wat je moet weten over het grootste Apple-evenement van 2017. Wij hebben er zin in, jij ook?

Lees ook: Dit verwachten we van Apples september-event

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen