iPhone 8-concept toont draadloos opladen, OLED-scherm en edge-display

Lars Paijmans
18 januari 2017, 20:21
2 min leestijd
iPhone 8-concept toont draadloos opladen, OLED-scherm en edge-display

Een randloos display, draadloos opladen, OLED en meer: al maanden kun je op iPhoned lezen over de spectaculaire iPhone 8. Dit iPhone 8-concept geeft ons eindelijk een idee hoe dit eruit moet gaan zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 concept met OLED-scherm en meer

De Duitse website Handy-Abovergleich heeft een iPhone 8 concept gemaakt die zo’n beetje alle recente geruchten samenvat. Zoals je op de afbeeldingen in het artikel kunt zien, stellen ze zich een iPhone voor die zowel op het kleine als grote model de dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus heeft. De camerabult is bovendien verdwenen.

iPhone 8 concept

Leuk en aardig die camera, maar het design springt een stuk eerder in het oog. Het OLED-display maakt de zwarte kleuren dieper dan ooit tevoren en loopt bovendien naadloos door in de randen van het scherm. Omdat ook de onderkant van het toestel uit een scherm bestaat, kun je hier twee knoppen kwijt. WhatsApp en de Telefoon-app bijvoorbeeld. Deze drie virtuele knoppen doen denken aan Android-smartphones, die dit al jaren doen.

iPhone 8 concept

In het concept zie je bovenin een irisscanner, een extra manier om de inhoud van je iPhone te beveiligen. De conceptmakers tonen het toestel in acht verschillende kleuren die allemaal een glazen voor- en achterkant hebben. Het roestvrijstalen frame verschilt van model tot model van kleur.

Ook draadloos opladen wordt in het concept behandeld, dat via een speciale Apple-lader mogelijk is. Als bonus ondersteunt de iPhone 8 in dit concept ook de Apple Pencil, het tekenpennetje dat tot nu toe alleen op de iPad Pro reageert. Bekijk alle conceptfoto’s op de website van de makers.

Of de iPhone 8 er ook echt zo uit komt te zien, is natuurlijk maar de vraag. Het concept geeft ons in ieder geval een leuk voorproefje op de aankondiging die Apple in september dit jaar doet. Zou jij tevreden zijn als de iPhone 8 er zo uit komt te zien?

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu