‘Nieuwe iPhone 8-foto’s tonen scherm, camerabult en geen Touch ID’
Erwin Vogelaar

De camerabult van de iPhone 8 is goed zichtbaar op nieuwe gelekte foto’s van het toestel. Nog opvallender: de bekende vingerafdrukscanner is nergens te zien. Ook niet aan de achterkant.

iPhone 8-camerabult en meer te zien op nieuwe gelekte foto’s

Op nieuwe beelden van lekker @OnLeaks is mogelijk de iPhone 8 te zien. Waarschijnlijk is dit niet de definitieve versie van het toestel. Toch vallen enkele dingen op aan de afbeeldingen.

Allereerst is de camerabult erg duidelijk zichtbaar. Deze is vergelijkbaar met de bult op de huidige iPhone 7 Plus. Hoewel de dubbele camera op de iPhone 7 Plus horizontaal is geplaatst, heeft de iPhone 8 op deze foto’s een verticale camera. Dit komt overeen met eerdere geruchten.

iphone 8 camerabult tweet

Een andere detail is dat op deze versie van de iPhone 8 duidelijk geen vingerafdrukscanner aan de achterkant te zien is. Volgens geruchten wil Apple, net als Samsung, zijn Touch ID in het scherm verwerken. Samsung lijkt hier nog geen succes mee te hebben, maar wellicht lukt het Apple wel.

Er zijn echter nog verschillende andere mogelijke oplossingen voor de Touch ID-sensor. Zo kan deze in het Apple-logo aan de achterkant verwerkt zijn, of in een van de smalle knoppen aan de zijkant van het toestel. Apple wil natuurlijk alles doen om zowel het design als het gebruiksgemak van zijn smartphones niet te verpesten.

Aan de voorkant van het toestel is in ieder geval duidelijk geen homeknop te vinden. De Touch ID-sensor wordt tot nu toe in deze knop verwerkt. Het laatste opvallende detail is dat het scherm, zoals eerdere geruchten, bovenin de hoeken doorloopt. Afgezien van een klein stukje bovenin het midden voor de selfiecamera, neemt het scherm dus de volledige voorkant in beslag. Het design op deze foto’s komt overeen met de iPhone 8-renders die wij naar aanleiding van alle geruchten hebben laten maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.