‘iPhone 8 krijgt geavanceerde 3D-camera op de voor- en achterkant’

Lars Paijmans
26 juni 2017, 9:24
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt geavanceerde 3D-camera op de voor- en achterkant’

Verschillende partijen zouden bevestigd hebben dat ze de compleet vernieuwde iPhone 8-camera gaan maken. Deze gaat een sleutelrol spelen voor augmented reality en biometrische beveiligingsfuncties.

Lees verder na de advertentie.

Ook iPhone 8-camera krijgt AR-functies

Met iOS 11 en ARKit is Apple wat software betreft helemaal klaar voor augmented reality. Ook de hardware van de iPhone is prima in staat om augmented reality in beeld te brengen, maar er is ruimte voor verbetering. Voor het eerst wordt de camera van de iPhone 8 uitgerust met een module die een omgeving in 3D kan scannen. Dit moet de augmented reality-ervaring bevorderen, zo schrijft LoupVentures op basis van ingewijden.

Lees ook: ARKit preview: Apples AR-platform wordt de hype van dit najaar

De camera wordt gemaakt door Finisar, die de vernieuwde camera uitrust met zogenaamde vertical-cavity surface-emitting lasers (VCSEL). Finisar is niet de enige die de productie van deze module verhoogt, ook Lumentum zegt in de tweede helft van het jaar veel meer van deze camera-onderdelen te verschepen.

iPhone 8 camera

Opvallend hieraan is dat zowel de camera op de achterkant als de frontcamera uitgerust wordt met VCSEL. Hoewel ze op de voorkant van een iets mindere kwaliteit zijn, is dit een sterke aanwijzing dat ook de selfies die je maakt met de iPhone 8 versierd kunnen worden met wat augmented reality-kunstjes.

Honderd dollar bovenop de prijs

Die geavanceerde techniek is niet gratis. Analisten denken dat Apple de prijs van de iPhone 8 met honderd dollar verhoogd om deze extra kosten te compenseren. Hierdoor zou de telefoon minstens 950 dollar kosten voor het instapmodel. Dit sluit mooi aan op eerdere geruchten over de prijs van het toestel.

Het aantal geruchten vanuit de productieketen is de afgelopen weken flink toegenomen. Dat kan ook haast niet anders, nu september en de onthulling van de oled-iPhone steeds dichterbij komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: LoupVentures
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen