‘iPhone 8 krijgt betere bluetooth-techniek en draadloos opladen’
Lars Paymans

De iPhone 8 ondersteunt mogelijk bluetooth 5.0, en dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Bovendien kan het nieuwe toestel mogelijk draadloos worden opgeladen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 8 bluetooth 5.0-ondersteuning’

JPMorgan laat in een notitie aan investeerders weten dat de iPhone 8 bluetooth 5.0 ondersteunt. Goed nieuws, want deze nieuwe versie is twee keer sneller en heeft een vier keer groter bereik dan de huidige bluetooth-techniek van de iPhone.

Een ander bijkomend voordeel is dat je meerdere apparaten tegelijk kunt koppelen. In theorie kun je zo bijvoorbeeld tegelijk naar muziek luisteren met een setje AirPods en een bluetooth-koptelefoon.

iPhone 8 Bluetooth 5.0

Verder zou Broadcom de chips voor hun rekening nemen die draadloos opladen mogelijk maken. Omdat de fabrikant hier verschillende chips voor ontwikkelt, kunnen we niet afleiden welke vorm van draadloos opladen de nieuwe iPhone krijgt.

Een nieuwe standaard voor draadloos opladen?

Zo zou Apple kunnen kiezen voor de PMA- of Qi-standaard, al kijken we er niet van op als het bedrijf een eigen alternatief ontwikkelt. Al jaren gaat het gerucht dat de volgende iPhone zonder kabels opgeladen kan worden. Dit jaar lijkt het er ook echt van te gaan komen.

Dit zou na het schrappen van de koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 extra goed uitkomen. Zo kun je de Lightning-poort immers gewoon gebruiken om een koptelefoon aan te sluiten, terwijl je het toestel tegelijkertijd oplaadt.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.