Waarom Consumer Reports de iPhone 8 onterecht boven de X verkiest

Lars Paijmans
6 december 2017, 11:29
2 min leestijd
Waarom Consumer Reports de iPhone 8 onterecht boven de X verkiest

De Amerikaanse consumentenbond trekt een opmerkelijke conclusie: uit hun jaarlijkse iPhone-vergelijking komt niet de iPhone X, maar de iPhone 8 als winnaar uit de bus. Heeft de instantie gelijk? Wat ons betreft niet.

Lees verder na de advertentie.

Consumer Reports vindt iPhone 8 beter dan iPhone X

Consumer Reports sluit 2017 af met een uitgebreide vergelijking tussen alle nieuwe iPhones. Hoewel de iPhone X op de eerste plaats een uitstekende smartphone is, laat het toestel het volgens de test afweten op het gebied van accuduur en stevigheid. Conclusie: de iPhone 8 is de betere iPhone om dit jaar in huis te halen.

Op het eerste gezicht een opmerkelijke, maar prima conclusie: als je dit jaar een nieuwe smartphone koopt, wil je natuurlijk degene die het langst meegaat. Het wordt pas een gek verhaal als we gaan kijken naar de manier waarop Consumer Reports bij deze resultaten gekomen is.

Daaruit blijkt namelijk dat de tests niet in de buurt komen van een realistische situatie. Zo werden er drie exemplaren van de iPhone X 50 keer op de grond gegooid, waarna twee van de drie toestellen schermproblemen hadden. Pas na 100 valpartijen zaten er ook barsten in de achterkant van het toestel.

Hoewel de iPhone 8 en 8 Plus het inderdaad met minder schade vanaf brachten, is het 50 keer uit je handen laten vallen van een iPhone natuurlijk niet representatief voor dagelijks gebruik, laat staan 100 keer. De kans is groot dat iedereen die zijn iPhone zo vaak naar beneden laat tuimelen, er al lang een stevige case omheen gedaan heeft.

Lees ook: Getest: de beste iPhone X cases

iphone 8 beter dan iphone x

Twijfelachtige testmethodes

Ook bij de resultaten van de accutest zetten we onze vraagtekens. De iPhone X hield het 19,5 uur vol op een enkele acculading, terwijl de iPhone 8 het 19 uur volhield en de iPhone 8 Plus het langst actief blijft met 21 uur accutijd.

Voor Consumer Reports zijn deze verschillen reden genoeg om een iPhone 8 Plus boven de X te verkiezen, maar ze vergeten in deze vergelijking alle pluspunten van de X ten opzichte van de 8. Zeker de 8 Plus voelt dit jaar gedateerder dan ooit met dikke schermranden, wat voor een ‘verouderd’ toestel zorgt dat bovendien lomper oogt dan de iPhone X.

Twijfel je zelf nog tussen een iPhone X, iPhone 8 of iPhone 8 Plus? Dan kun je in onze uitgebreide reviews van de drie toestellen terecht. Deze lees je via onderstaande links.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen