‘Gelekte iPhone 8-behuizing toont dubbele camera, geen Touch ID’

Lars Paijmans
1 mei 2017, 10:52
2 min leestijd

De professionele lekker Benjamin Geskin deelt vandaag de eerste gelekte behuizing van de iPhone 8, rechtstreeks uit de fabriek. Wat valt ons op?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 behuizing toont nieuwe camera

Geskin deelt twee afbeeldingen van een mal voor de iPhone 8 behuizing, samen met een nieuwe schematische tekening. De foto’s zouden door een fabrieksmedewerker gemaakt zijn die ze vervolgens op SlashLeaks zette. Als we de mal bekijken, vallen er twee zaken op. Allereerst zien we wederom duidelijk de verticale cameralens, die we eerder al in andere schematische tekeningen voorbij zagen komen.

iPhone 8 behuizing

Apple zou de dubbele lens van de iPhone 7 Plus in de kleinere iPhone 8 willen stoppen, maar moet hem hiervoor wel een kwartslag draaien. Of dit te maken heeft met nieuwe camerafuncties of een ruimtegebrek, is niet duidelijk.

Wat verder opvalt, is dat de Touch ID-sensor niet op de achterkant aanwezig is. Even leek het erop dat Apple de vingerafdrukscanner niet in het scherm kon verwerken, waardoor hij noodgedwongen op de achterkant van het toestel werd geplaatst. Een techniek die vaak bij Android-smartphones wordt gebruikt. Nu we Touch ID niet in de behuizing zien, kan dit drie dingen betekenen.

Drie opties voor Touch ID

Het kan Apple gelukt zijn om Touch ID in het scherm te stoppen, zodat je het toestel kunt ontgrendelen door je vinger op het display te leggen. Een andere mogelijkheid is dat Apple Touch ID in de vergrendelknop stopt. Deze theorie is ontstaan omdat de knop aan de zijkant groter is dan bij voorgaande iPhones, mogelijk omdat Touch ID erin is verwerkt.

Tot slot kan het bedrijf uit Cupertino ervoor kiezen om volledig in te zetten op gezichtsherkenning. Deze nieuwe vorm van beveiliging zou mogelijk worden met de verbeterde frontcamera. Het is echter onwaarschijnlijk dat Touch ID volledig verdwijnt, vooral omdat honderden iOS-apps hier gebruik van maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen