‘iPhone 8 krijgt andere beeldverhouding: dit zijn de gevolgen’
Erwin Vogelaar

De beeldverhouding van de iPhone 8 wijkt mogelijk af van alle vorige smartphones die Apple heeft gemaakt. Dit heeft gevolgen voor de apps die je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 8 beeldverhouding anders dan vorige iPhones

Apple geeft zijn iPhones tot nu toe allemaal een beeldverhouding van 16 bij 9. Met de iPhone 8 komt daar mogelijk verandering in. Volgens een bericht van Chinese nieuwssite Economic Daily News heeft de iPhone 8 een beeldverhouding van 18,5 bij 9. Reken de gebogen randen mee en het beeld heeft een exacte verhouding van 18 bij 9. Dit gerucht klinkt logisch om meerdere redenen.

Andere smartphonemakers, zoals Samsung en LG, gebruiken deze beeldverhouding nu ook. Het lijkt een nieuwe standaard te worden en mogelijk ziet Apple er ook de voordelen van in. Voor gebruikers is het voordeel dat er meer ruimte is om twee apps tegelijk in beeld te zetten, omdat het scherm hoger is. Deze splitscreenmodus zit mogelijk verwerkt in het komende iOS 11, waar we tijdens WWDC in juni meer over horen.

iPhone 8 beeldverhouding

Er is nog veel onduidelijk over de iPhone 8, die waarschijnlijk pas in september onthuld en verkocht wordt. Voornamelijk de geruchten over de vingerafdrukscanner strijden tegen elkaar. Zit Touch ID op de iPhone 8 nou achterop het toestel, of in het scherm verwerkt? Hoewel de meeste geruchten erop wijzen dat de Touch ID-sensor in het scherm verwerken nog niet mogelijk is, stelt Economic Daily News dat dit waarschijnlijk wel gebeurt.

Het nadeel van een 18:9 beeldverhouding

Hoewel een langere beeldverhouding interessante mogelijkheden biedt, is er ook een groot nadeel. Veel iOS-content is specifiek gemaakt voor een beeldverhouding van 16 bij 9. Dit betekent dat bijvoorbeeld games plots zwarte balken krijgen. Ook zijn de meeste hd-video’s in 16 bij 9 gemaakt, waardoor je hetzelfde probleem krijgt. Voor app-makers betekent een nieuwe beeldverhouding dat ze hun apps moeten nakijken en eventueel moeten aanpassen om er ook goed uit te zien op de nieuwste iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.