‘Duizend Apple-medewerkers ontwikkelen iPhone 8 augmented reality-project’

Lars Paijmans
28 februari 2017, 16:22
1 min leestijd
‘Duizend Apple-medewerkers ontwikkelen iPhone 8 augmented reality-project’

Apple zou een team van duizend medewerkers op een groots augmented reality-project gezet hebben. De resultaten van dit project krijgen we mogelijk eind dit jaar al te zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 augmented reality-project

Het nieuws is afkomstig van Business Insider die een UBS-onderzoek in handen kreeg. Hierin staat dat Apple in Israël meer dan duizend medewerkers aan een AR-project werkt. “Apple kan dit AR-product toevoegen aan de eerstvolgende iPhone”, aldus UBS.

iPhone 8 Augmented Reality-project

Een van de mogelijke projecten waar dit grote Apple-team aan werkt, is ‘Moderate 3D Mapping’ wat naadloos aansluit op het iPhone 8-gerucht van vorige week. Toen stelde analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone 8 een revolutionaire nieuwe frontcamera krijgt, die naast gezichten ook objecten in 3D kan scannen en vastleggen.

Apple en augmented reality

Apple steekt de interesse voor augmented reality bovendien niet onder stoelen of banken. In talloze interviews heeft ceo Tim Cook al aangegeven dat AR de toekomst is, en in theorie net zo belangrijk kan zijn als de smartphone.

Dat Apple vroeg of laat iets met de techniek doet, lijkt dan ook een zekerheid. Met een beetje geluk krijgen we hier over een paar maanden al antwoord op, als Apple in september de iPhone 8 (of iPhone X) officieel onthult.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen