Dit iPhone 8-concept laat zien wat augmented reality mogelijk maakt

Lars Paijmans
15 maart 2017, 16:46
2 min leestijd
Dit iPhone 8-concept laat zien wat augmented reality mogelijk maakt

Dat Apple iets met augmented reality van plan is, lijkt zo goed als zeker. Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? Dit iPhone 8 AR concept geeft een veelbelovende blik in de toekomst.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 AR concept toont nieuwe Siri-functies

Of je nu naar de geruchten van anonieme bronnen kijkt of de opmerkingen van Tim Cook beluistert: Apples interesse in augmented reality is overduidelijk. Er zou zelfs een Apple-team van meer dan duizend man hard werken om de techniek klaar te stomen voor de iPhone 8. Als Apple AR daadwerkelijk verwerkt in de iPhone 8, kan dit voor een compleet nieuwe manier zorgen waarop jij je iPhone gebruikt. Zoals de naam al zegt legt augmented reality een laag over de buitenwereld heen, die jij via je iPhone-scherm bekijkt. Een uitkomst voor een navigatie-app, maar ook voor spraakassistent Siri.

iPhone 8 AR concept
iPhone 8 AR concept

Ontwerper Gabor Balogh besloot deze geruchten voor zich te laten spreken in een concept. Hiervoor pakte hij de meest prominente iPhone 8 geruchten over het design: een OLED-display dat de volledige voorkant vult en de fysieke homeknop die verdwijnt en plaatsmaakt voor virtuele functietoetsen.

Hierbij heeft Balogh slim gebruik gemaakt van de raise to wake-functie van iOS 10. Zodra je de iPhone 8 optilt en voor je gezicht houdt, wordt je homescreen transparant. Hierdoor kijk je direct naar datgene wat zich achter je iPhone bevindt. Vervolgens kan Siri uitleggen wat je ziet, kun je zien waar je route heengaat of welke objecten er te zien zijn in de verte.

Gezichten scannen

Hierdoor kun je bijvoorbeeld meer te weten komen over een toren die je op vakantie tegenkomt. Richt simpelweg je iPhone naar de toren, tik op de virtuele homeknop om Siri te activeren en de assistent geeft je direct achtergrondinfo over het bouwwerk. In een andere afbeelding wordt de Gezondheid-app gebruikt om iemands gezicht in te scannen dankzij de iPhone 8 gezichtsherkenning. Omdat er door het wegvallen van de schermranden meer ruimte is op het homescreen van de iPhone 8, is een dergelijke techniek nog niet eens zo vergezocht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Gabor Balogh
Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen