‘iPhone 8 krijgt Galaxy S8-achtig scherm met randen aan onder- en bovenkant’

Rutger Otto
7 mei 2017, 10:36
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt Galaxy S8-achtig scherm met randen aan onder- en bovenkant’

Het scherm van de iPhone 8 beslaat niet de hele voorkant van het toestel, maar loopt door van de linker- naar de rechterkant. Daarmee zou het toestel lijken op de Galaxy S8 van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 analyse

Dat stelt althans de bekende investeringsbank JPMorgan in een nieuwe analyse. De nieuwe Apple-telefoon zou volgens het bericht een 5,85-inch display krijgen dat horizontaal doorloopt in de schermranden. In een plaatje van de bank zijn aan de onder- en bovenkant dunne randen te zien, de homeknop zou in het scherm komen. Eerdere geruchten spraken over een scherm dat de voorkant van de telefoon helemaal zou beslaan.

JPMorgan zet vraagtekens bij de vingerafdrukscanner. Daarbij is niet duidelijk of de analist twijfelt of de scanner voor- of achterop het toestel komt, of dat de telefoon mogelijk helemaal geen Touch ID heeft.

iphone 8 analyse

‘Ook de 7S krijgt nieuw design’

Naar verwachting brengt Apple dit jaar drie nieuwe telefoons uit. De iPhone 8 met een nieuw design en groter scherm, en de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De analist claimt dat deze kleinere updates eveneens een geüpdatet ontwerp krijgen. De telefoons hebben mogelijk ook een glazen achterkant, net als de iPhone 8. De 7S-modellen worden volgens het bericht voorzien van aluminium en glas, de iPhone 8 van roestvrijstaal en glas.

Op plaatjes is te zien dat JPMorgan denkt dat de batterij een L-vorm krijgt, waardoor 30 procent meer capaciteit kan worden toegevoegd. Daarover zijn al meerdere geruchten verschenen. Verder suggereert de bank dat de iPhone 8 geleverd wordt met AirPods, de draadloze oordoppen van Apple. Dat lijkt ons echter sterk, gezien ze niet alleen prijzig zijn, maar ook schaars in de productie.

Slag om de arm

Bij voorspellingen van JPMorgan is het altijd maar de vraag wat er van klopt. Eerder deze week voorspelde de bank dat Apple zijn iPhone 8 al tijdens de WWDC onthult. Dat lijkt ons vergezocht, omdat de WWDC een ontwikkelaarsconferentie is waar het allemaal om software draait, zoals nieuwe versies van iOS en macOS.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Categorie: Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen