‘Nieuwe render vergelijkt iPhone 8 met Samsung Galaxy S8’

Lars Paijmans
31 mei 2017, 9:32
2 min leestijd
‘Nieuwe render vergelijkt iPhone 8 met Samsung Galaxy S8’

Een nieuw lek stelt dat de iPhone 8 een stuk zwaarder wordt dan de iPhone 7S en 7S Plus. Ook geeft een render ons de meest gedetailleerde blik tot nu toe op de afmetingen van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 afmetingen vergeleken met Galaxy S8

De nieuwe informatie is afkomstig van iDrop News, die dit jaar al vaker met gelekte info op de proppen kwam. Vandaag beroepen ze zich op een anonieme fabrieksmedewerker met ‘verregaande kennis’ van Apples plannen. De anonieme bron geeft aan de exacte afmetingen van de nieuwe iPhone in handen te hebben: 143,59 bij 70,94 bij 7,57 millimeter. Ter vergelijking: de iPhone 7 meet 138,3 bij 67,1 bij 7,1 millimeter.

iPhone 8 afmetingen

De afmetingen onderstrepen het gerucht dat de iPhone 8 dikker wordt dan de iPhone 7. Een verschil van 0,2 millimeter, mocht deze bron de correcte afmetingen hebben. Wat voor gevolgen dit heeft voor het gewicht is niet duidelijk, al zal het ons niet verbazen als het toestel tussen de 138 gram en 188 gram weegt: de gewichten van de 7 en de 7 Plus.

Op basis van de afmetingen stelde iDrop News ook een nieuwe render samen. Hierin is te zien hoe de iPhone 8 er naast de iPhone 7S en 7S Plus uitziet, maar ook naast de grote concurrenten Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Die laatste zagen we nog niet eerder en laat goed zien dat de iPhone 8 minder langwerpig en iets breder lijkt te worden. Dit moet het apparaat compacter maken.

iPhone 8 afmetingen

Wel of geen Touch ID in het scherm?

De afgelopen weken regent het weer geruchten rondom de iPhone 8. Apple zou hard werken om de Touch ID-sensor in het scherm te verwerken, wat een cirkelvormige knop op de achterkant overbodig maakt. Volgens het laatste nieuws is dit Apple gelukt, al houden we een slag om de arm tot september; de maand waarin we eindelijk die spectaculaire nieuwe iPhone te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: iDrop News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen