‘iPhone 8 verpakking bevat geen koptelefoon-adapter, usb c-kabel of draadloze lader’

Lars Paijmans
13 februari 2017, 9:22
2 min leestijd
‘iPhone 8 verpakking bevat geen koptelefoon-adapter, usb c-kabel of draadloze lader’

Reken maar niet op teveel extraatjes in de doos van de iPhone 8. Apple lijkt de iPhone 8 adapter uit de verpakking te halen, en bundelt geen usb c-kabel of draadloze lader.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen iPhone 8 adapter in de doos’

Toen Apple de iPhone 7 uitbracht, kreeg iedereen er een speciale 3,5mm naar Lightning-adapter bij. Hiermee kun je een ‘ouderwetse’ koptelefoon aansluiten, en was bedoeld om de overstap naar een iPhone zonder koptelefoonaansluiting te maken.

iPhone 8 adapter

Het meeleveren van deze adapter lijkt eenmalig te zijn geweest. Volgens bronnen van Mac Otakara stopt Apple namelijk eind 2017 geen adapter meer in de iPhone 8 verpakking. Opvallend genoeg zou er ook geen Lightning-naar usb c-kabel in de doos zitten, waardoor je de nieuwe iPhone wederom niet zonder losse kabel te kopen op een 12-inch MacBook of MacBook Pro aan te schaffen. Dat Apple vroeg of laat zou stoppen met het bundelen van een adapter viel te verwachten, zeker nu de AirPods en BeatX oordopjes in de winkels liggen.

De anonieme bronnen noemen ook een draadloze lader, die wederom niet in de verpakking van de 2017 iPhone zit. In tegenstelling tot andere geruchten, schrijft Mac Otakara dat draadloos opladen geen ingebouwde functie is. In plaats daarvan zou Apple de handen ineen slaan met Luxshare. Dit Chinese bedrijf zou in het verleden ook onderdelen van de draadloze Apple Watch laders gemaakt hebben.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

Geen draadloos laden op lange afstanden?

Mocht het gerucht kloppen, dan zou dit betekenen dat de iPhone 8 geen draadloos laden op lange afstanden ondersteunt. In plaats daarvan kun je het toestel opladen zoals je dat ook doet bij de Apple Watch: door hem op een oplaadplaatje te leggen. Houd er echter rekening mee dat dit nog steeds slechts om geruchten gaat. Deze verschijnen dit jaar extra vroeg, omdat Apple ook vroeger dan ooit begonnen zou zijn met de productie van de nieuwe iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Otakara
Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen