‘Apple maakt iPhone 8-accu groter voor OLED-scherm en betere accuduur’

Lars Paijmans
14 februari 2017, 12:21
2 min leestijd
‘Apple maakt iPhone 8-accu groter voor OLED-scherm en betere accuduur’

Hoewel de iPhone 8 net zo groot wordt als de iPhone 7, krijgt hij dezelfde forse accu als de iPhone 7 Plus nu heeft. Dit weten we nu over de iPhone 8-accu.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple maakt iPhone 8 accu een stuk groter’

Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt meer te weten over de iPhone 8-accu waar Apple momenteel aan werkt. Deze zou namelijk vergelijkbaar zijn met de 2900 mAh-accu die nu in de iPhone 7 Plus zit. Een groot verschil met de 1960 mAh-accu van de 4,7-inch iPhone 7. De iPhone 8 (of iPhone X) zal een deel van deze extra accucapaciteit nodig hebben voor het grotere display. Hoewel de iPhone van 2017 namelijk hetzelfde formaat zou houden, krijgt het toestel wel een groter scherm door het wegvallen van de schermranden.

iPhone 8 accu

Dit OLED-display vraagt door het formaat meer energie, maar zelfs dan is het aannemelijk dat de iPhone 8 langer meegaat door de grotere batterij. Apple zou een nieuwe techniek gebruiken waarbij de chips kleiner worden en op elkaar gestapeld zijn. Op onderstaande afbeelding kun je zien hoe het blauwe vlak de accu is. De rode en groene rechthoek zijn de overige onderdelen aan de binnenkant van het toestel.

Een grotere accu was altijd een van de pluspunten van de grotere iPhone. Als Apple het volgens Kuo voor elkaar krijgt om deze extra grote accu in een kleiner formaat te stoppen, kan dit een van de redenen zijn om voor de extra prijzige iPhone 8 te gaan. Ook deze nieuwe gestapelde chips zouden namelijk duurder zijn. Wederom een aanwijzing dat de iPhone 8 de duurste iPhone ooit wordt.

iPhone X accu

Geen grotere iPhone 7S accu

De iPhone 7S zou dezelfde techniek onder de motorkap gebruiken als de iPhone 7. Zoals het er nu naar uitziet, zal de accuduur daarvan dus niet enorm verschillen. Apple kan natuurlijk wel verdere software-optimalisaties doorvoeren met iOS 11. Apple zou dit jaar in september drie iPhones uit willen brengen: de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de OLED iPhone 8.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen