‘Massaproductie van razendsnelle iPhone 8 A11-chip start in april’

Lars Paijmans
27 maart 2017, 14:11
1 min leestijd
‘Massaproductie van razendsnelle iPhone 8 A11-chip start in april’

Het is bijna april en dat betekent dat de massaproductie van de iPhone 8 en iPhone 7S gaat beginnen. TSMC zou zeer binnenkort al starten met het maken van de gloednieuwe iPhone 8 A11 chip.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 A11 chip vanaf april in massaproductie

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus draaien op de A10-chip, dus is het nu de beurt aan de A11-chip om te laten zien hoe krachtig hij is. Net als vorig jaar is TSMC de enige fabrikant van deze chip. Hiervoor zou een 10 nanometer proces worden gebruikt, een groot verschil met de 16 nanometers van de A10-chip.

iPhone 8 A11 chip

Als dit gerucht klopt, dan is dit goed nieuws voor de prestaties van de chip. In de praktijk betekent een kleinere afstand tussen de transistors namelijk een hogere kloksnelheid. Dit moet de iPhone 8 niet alleen efficiënter maar ook sneller maken dan de iPhone 7.

Wel of geen Fusion-techniek?

Het is nog niet duidelijk of TSMC wederom een Fusion-chip maakt net zoals bij de A10-chip. Deze Fusion-techniek combineert hogere en lagere prestatie-kernen met elkaar, zodat de iPhone alleen de zwaardere kernen kan gebruiken als dat nodig is. Dit komt de energieduur van de iPhone ten goede, omdat de kern met lagere prestaties ook minder van de accu vraagt.

Zoals het er nu naar uitziet zal de A11-chip zowel in de OLED iPhone 8 verwerkt worden, maar ook in de iPhone 7S en 7S Plus. Als Apple in september ook een nieuwe iPad Pro onthult, gaan we er vanuit dat ook deze tablets een variatie van deze chip gebruiken. In de regel gebruikt een nieuwe iPad Pro altijd de X-versie van de iPhone-chip, wat in dit geval dus de A11X-chip zou zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen