‘Apple brengt iPhone 8 ook als 5 inch-versie uit’

Erwin Vogelaar
26 oktober 2016, 20:31
2 min leestijd
‘Apple brengt iPhone 8 ook als 5 inch-versie uit’

Een iPhone 8 5 inch-versie lijkt ook bij Apple op de planning te staan. De drie versies van de smartphone krijgen allemaal een glazen design.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 5 inch

Hoewel onze ogen en oren gericht zijn op het MacBook Pro-evenement morgen, draait de Apple-geruchtenmolen gewoon door. Deze keer heeft een bron tegenover Nikkei Asian Review gesteld dat Apple volgend jaar de iPhone 8 ook zal uitbrengen als 5 inch-model. Het zou volgens de bron in totaal gaan om drie versies: met een 4,7 inch-, 5 inch- en 5,5 inch-scherm. Alle drie deze toestellen moeten een volledig glazen behuizing krijgen.

iPhone 8 5 inch

Apple heeft al eerder een glazen behuizing gebruikt bij de iPhone 4 en iPhone 4S, maar vanaf de iPhone 5 is het bedrijf overgegaan naar een aluminum achterkant. Hoewel glas sneller kapot gaat bij vallen, is er ook minder kans op krassen. Hierdoor blijven de toestellen langer mooi. De nieuwe iPhone 7 in gitzwart is bijvoorbeeld extra gevoelig voor krassen. De glazen behuizing moet gecombineerd worden met een roestvrijstalen frame voor de duurdere versies, terwijl de goedkopere versies van het toestel het met een aluminum frame moeten doen.

Een versie van de iPhone 8 met een 5 inch-scherm zou een opvallende extra optie zijn. Al zijn er ook geruchten dat Apple juist met een grotere 5,8 inch-versie zou komen. Het zal nog een tijdje gissen blijven. Lang dachten we namelijk ook dat de iPhone 7 met drie verschillende versies in de winkels zou komen te liggen.

Apple 2016 MacBook-event

Morgen op donderdag 27 oktober zal Apple de nieuwe MacBook Pro onthullen, al heeft het bedrijf dit per ongeluk al gedaan. Onze verwachten voor het evenement kun je verder hier lezen.

Het evenement start om 19:00 en uiteraard kun je hier op iPhoned al het nieuws lezen. Wil je de presentatie zelf live kijken? Dat kan natuurlijk ook. Wij leggen je hier uit hoe je de Apple Keynote livestream kunt zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen