‘iPhone 8 krijgt groter 5-inch display, nieuwe ‘randloze’ iPad verschijnt in maart’

Lars Paijmans
11 november 2016, 15:47
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt groter 5-inch display, nieuwe ‘randloze’ iPad verschijnt in maart’

Even leek het erop dat de iPhone 8 in drie edities zou verschijnen. Naast het klassieke 4.7-inch model zou er een extra 5-inch versie worden toegevoegd die tussen het Plus-model zou passen. Analisten verhelderen vandaag dit verhaal door te stellen dat het scherm van zowel de iPhone 8 als iPhone 8 Plus groter wordt dan voorheen. Ook zou de iPad al in maart een grondige opknapbeurt krijgen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 5-inch display vervangt 4.7-inch model

Het gerucht is afkomstig van Blayne Curtis en Christopher Hemmelgarn, twee analisten van Barclays die anonieme bronnen uit het productieproces gesproken zouden hebben. In een notitie aan investeerders (ingezien door Business Insider) stellen ze dat Apple nog niet 100% zeker is of het design. “Volgens de bronnen werkt Apple aan een bezel-loos design voor de iPhone”, aldus de analisten. Hierdoor zou de iPhone 8 een groter scherm krijgen, zonder dat de iPhone zelf groter wordt.

iPhone 8 5-inch

Door het wegvallen van de schermranden schuift hierdoor het schermformaat van de iPhone 8 en iPhone 8 respectievelijk op van 4.7 en 5.5 naar 5 en 5.8 inch. Dit sluit aan bij een eerder verhaal van de populaire analist Min-Chi Kuo, die het ook over een 5-inch iPhone had. Geen derde versie dus naast de iPhone 8 en 8 Plus, maar gewoon twee nieuwe iPhones met een groter display dan voorheen.

De analisten van Barclays voegen er bovendien aan toe dat de iPhone 8 Plus als enige een OLED-display krijgt. Pas in 2018 maakt ook het kleinere model de overstap naar OLED, als de fabrieken van fabrikant Sharp er klaar voor zijn.

‘Randloze iPad verschijnt in maart’

Dezelfde analisten hadden bovendien wat nieuwe informatie over de iPads die Apple in maart zou onthullen. Deze zouden een soortgelijk vernieuwd design krijgen, waarbij de schermranden grotendeels wegvallen. Hierdoor zou er een nieuw 10.5-inch model worden onthuld, die precies hetzelfde formaat heeft als de 9.7-inch iPad Pro. Net als bij de iPhone kan Apple het scherm van de iPad groter maken door het wegvallen van de schermranden, zonder dat de iPad zelf groter wordt.

Naast het nieuwe 10.5-inch model van de iPad, zou Apple ook de grotere 12.9-inch iPad Pro vernieuwen in maart. Apple zou de 9.7-inch iPad hierdoor willen verschuiven en er het instapmodel van maken. Ook de iPads zullen nog tot 2018 moeten wachten tot ze de overstap naar OLED maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen