De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nikkei: ‘iPhone 8 krijgt 5,8-inch OLED-display, gemiddelde prijs gaat omhoog’

Lars Paijmans
6 maart 2017, 9:22
1 min leestijd
Nikkei: ‘iPhone 8 krijgt 5,8-inch OLED-display, gemiddelde prijs gaat omhoog’

Hoewel de betrouwbare bron Nikkei eerst nog twijfelde, is ook de Japanse website het er nu over eens: een iPhone 8 5,8-inch display van OLED lijkt er echt te gaan komen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 5,8-inch display gemaakt van OLED

De afgelopen maanden hebben we al van meerdere bronnen vernomen dat Apple dit najaar drie iPhones op de planning heeft staan. Allereerst de iPhone 7S en iPhone 7S Plus met een LCD-scherm en het uiterlijk dat we gewend zijn. Maar waar het in september allemaal om draait is de iPhone 8, die nu ook volgens Nikkei een 5,8-inch OLED-scherm krijgt.

iPhone 8 5,8-inch display

Dit is opvallend, want Nikkei was tot nu toe een van de weinige websites die het 5,8-inch gerucht tegensprak. In plaats daarvan stelden ze dat het toestel een 5-inch scherm zou krijgen. Nikkei wijzigt het standpunt op basis van anonieme bronnen die dichtbij het productieproces van de nieuwe iPhone zouden staan.

Hoewel het scherm van de iPhone 8 (of iPhone X) een stuk groter wordt dan de 4,7-inch iPhone 7, betekent dit niet dat het toestel zelf ook echt groter wordt. Omdat Apple de schermranden en de homeknop volledig weg zou werken, kan het bedrijf simpelweg meer scherm in hetzelfde jasje stoppen. Zowel de frontcamera als een door Apple-ontwikkelde Touch ID-vervanger worden in het display verwerkt, zodat de functionaliteit van het toestel niet afneemt.

‘Gemiddelde iPhone-prijs gaat omhoog’

Daarnaast stellen de bronnen dat de gemiddelde prijs van de iPhone omhoog gaat zodra de nieuwe toestellen op de markt komen. Ook dit sluit aan bij verhalen die we eerder gehoord hebben: de iPhone 7S en 7S Plus blijven ongeveer gelijk, terwijl de iPhone 8 vanaf duizend dollar beschikbaar zou komen. Begin dus maar alvast met sparen als je hem in september in huis wilt halen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen