‘iPhone 8-frontcamera schiet 4K-video in 60 frames per seconde’

Lars Paijmans
4 augustus 2017, 9:24
2 min leestijd
‘iPhone 8-frontcamera schiet 4K-video in 60 frames per seconde’

Apple geeft de frontcamera van de iPhone 8 dit najaar een flinke upgrade, met verbeterde lenzen en de mogelijkheid om 4K-video’s in 60 frames per seconde te schieten.

Zo goed wordt de iPhone 8 4K-frontcamera

Als je iPhoned deze week in de gaten hebt gehouden, dan kun je iPhone 8 Homepod-lek onmogelijk gemist hebben. Toen Apple begin deze week de software van de slimme speaker online zette, bleek hier een schat aan informatie over de iPhone 8 in te zitten. Daar plukken ontwikkelaars nog steeds de vruchten van, terwijl ze in hun zoektocht door de code keer op keer nieuwe dingen tegenkomen.

Zo ook vandaag. iHelp BR zag in de firmware van de speaker de opvallende verwijzing naar de ‘CAMCaptureCapabilities’ van de nieuwe iPhone. Dat de achterste camera 4K-video’s kan opnemen viel te verwachten, al zorgt de stijging van 30 naar 60 frames per seconde wel voor video’s die een stuk soepeler lopen.

iPhone 8 4K frontcamera

De frontcamera maakt echter de grootste sprong van de twee. Deze neemt nu nog maximaal in 1080p op, maar wordt dit najaar net zo goed als de achterste camera. Dit is goed nieuws voor selfievideo’s, die je bijvoorbeeld voor Snapchat of Instagram gebruikt, maar is met het oog op gezichtsherkenning en ARKit extra belangrijk.

Gezichtsherkenning en ARKit

Apple zou de iPhone 8 immers uitrusten met infrarode gezichtsherkenning, wat de Touch ID-vingerafdrukscanner zou vervangen. Hiervoor is ongetwijfeld een verbeterde frontcamera nodig, terwijl het ook een uitkomst is voor ARKit. Augmented reality moet immers omgevingen goed kunnen analyseren.

Ook zou Apple met de iPhone 8 zogenaamde ‘SmartCam-functies‘ introduceren. Deze passen de camera-instellingen automatisch aan, afhankelijk van hetgeen waar jij de camera op richt. Zo optimaliseert de iPhone de camera bijvoorbeeld voor foto’s van een podium tijdens een concert, of van rennende spelers tijdens een sportwedstrijd. Kijk voor meer informatie over de iPhone 8 in het onderstaande overzicht.

Lees ook: Deze 7 aanwijzingen voor de iPhone 8 komen uit de HomePod-firmware

Bron: iHelp BR
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's