‘iPhone 7S en iPhone 8 krijgen 3GB RAM en snelladen via Lightning-poort’

Lars Paijmans
13 april 2017, 9:08
2 min leestijd
‘iPhone 7S en iPhone 8 krijgen 3GB RAM en snelladen via Lightning-poort’

Apple gaat nieuwe iPhones uitrusten met 3GB aan werkgeheugen. Zowel de iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8 krijgen daarnaast een nieuwe Lightning-poort die snelladen mogelijk maakt.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

iPhone 7S en iPhone 8 3GB RAM

Het gerucht is afkomstig van analist Timothy Arcuri van Cowen and Company. In een notitie, die in handen is gekomen van MacRumors, stelt hij op basis van ingewijden dat zowel de iPhone 7S als de iPhone 8 3GB RAM werkgeheugen krijgen.

Dit is voor de iPhone 7S Plus geen nieuws, omdat de iPhone 7 Plus vorig jaar ook al deze hoeveelheid RAM had. Meer werkgeheugen betekent een hogere snelheid en de optie om meerdere apps en tabbladen tegelijk te draaien. Ook de 4,7-inch iPhone 7S en 5,8-inch iPhone 8 zouden hier hun voordeel mee doen. Ook stelt de analist dat de iPhone 7S (Plus) als 32GB-, 128GB- en 256GB-model op de markt komt, net als de iPhone 7 dus. De premium iPhone 8 met oled-display verschijnt alleen met 64GB en 256GB aan intern geheugen.

iPhone 8 3GB RAM

Naast een oled-scherm, nieuw design en draadloos opladen zou de iPhone 8 nog een streepje voor hebben op de 7S. Apple zou een grotere accu in het toestel stoppen, zodat hij langer meegaat. De kans bestaat echter ook dat het grotere scherm meer stroom vraagt, waardoor Apple dit op deze manier opvangt.

Productieproblemen bij Apple

Tot slot onderstreept Arcuri een gerucht dat we eerder al van Ming-Chi Kuo hoorde: de drie 2017 iPhones krijgen een Lightning-poort die de usb-c-techniek gebruikt. Hierdoor hebben de smartphones minder tijd nodig om de accu te vullen. Naar verwachting onthult Apple in september de iPhone 7S en iPhone 8 tegelijk, maar zal het langer duren tot je de iPhone 8 in handen hebt. Problemen bij de productie zouden voor vertraging zorgen. Zo heeft Apple het extra moeilijk om de iPhone 8 Touch ID-vingerafdrukscanner in het display te verwerken.

Lees ook: Waarom een iPhone 8 met usb-c en zonder Lightning-poort onlogisch is

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen