‘iPhone 8 wordt extra duur door complexe 3D Touch-sensor’
Lars Paymans

Dat de iPhone 8 de duurste iPhone wordt, hangt al een tijdje in de lucht. Maar vandaag weten we eindelijk ook wat beter waarom: onder meer de iPhone 8 3D Touch prijs ligt een stuk hoger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 8 3D Touch prijs extra hoog

Omdat Apple alles uit de kast lijkt te trekken voor de iPhone 8, neemt de prijs van het toestel mogelijk ook toe. Verschillende bronnen stellen dat Apple een vanafprijs van duizend dollar op de planning heeft staan.

iPhone 8 3D Touch prijs

Nu blijkt via een nieuw gerucht van Digitimes dat de iPhone 8 3D Touch sensor een van de oorzaken van is. In vergelijking met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus is deze sensor 60 procent duurder, wat neerkomt op zo’n 15 dollar per iPhone. Als Apple vast wil houden aan de marges die het bedrijf nu hanteert, heeft dit gevolgen voor de prijs van het toestel.

Volgens Digitimes rust Apple de OLED-iPhone uit met een flinterdunne touch-sensor die over het AMOLED-scherm van TPK Holdings gelegd wordt. De fabrikant zou deze schermen in het vierde kwartaal leveren, wat wederom een aanwijzing is dat de iPhone 8 later verschijnt dan we aanvankelijk dachten.

Meer dan 3D Touch

Omdat Apple met de iPhone 8 voor het eerst op OLED overstapt, werkt de huidige 3D Touch-sensor niet meer. De nieuwe sensor zou complexer zijn om te maken, wat op zijn beurt weer voor duurdere onderdelen zorgt. Een verschil van 6 dollar dus.

3D Touch is daarnaast lang niet de enige techniek die Apple aan de iPhone 8 toevoegt. Zo heel gek is het dus niet dat de prijs een stuk hoger komt te liggen dan eerst. Met draadloos opladen, gezichtsherkenning, een homeknop en vingerafdrukscanner die in het scherm zit en een frontcamera die ook in het display verwerkt zit, zijn er genoeg nieuwe technieken voor Apple om in te investeren.

Lees het laatste nieuws over 3D Touch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.