‘iPhone 7S-foto’s tonen moederbord, A11-chip en volledige voorkant’

Lars Paijmans
25 augustus 2017, 9:27
2 min leestijd
‘iPhone 7S-foto’s tonen moederbord, A11-chip en volledige voorkant’

Terwijl we ons vooral verheugen op de iPhone 8, zijn zo’n beetje alle onderdelen van de iPhone 7S gelekt. Zelfs de binnenkant van de nieuwe iPhone is nu geen geheim meer voor ons.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

iPhone 7S onderdelen gelekt

De gelekte foto’s zijn afkomstig van verschillende bronnen, wat goed in het tijdsbeeld past. Met het Apple-event dat voor de deur staat, draaien alle iPhone-fabrieken op volle kracht om zoveel mogelijk toestellen te produceren.

iPhone 7S onderdelen

Het is dan ook bijna onmogelijk voor Apple om in dit stadium nog dingen geheim te houden. Apple-lekkers als Slashleaks en Benjamin Geskin maken daar dankbaar gebruik van en delen bijna dagelijks nieuwe foto’s die ze krijgen van anonieme bronnen.

Ook vandaag regent het iPhone 7S-onderdelen. Op een foto is het moederbord te zien, waar ruimte is voor de nieuwe A11-chip en het modem dat Intel produceert. De afbeelding is geloofwaardig, omdat de gaatjes in het moederbord naadloos aansluiten op degene in een gelekte foto van de A11-chip.

Nieuwe chip, zelfde voorkant

De nieuwe chip vormt een van de belangrijkste verbeteringen voor de iPhone 7S, omdat het een 10-nanometer proces gebruikt dat ontwikkeld is door TSMC. Dit gaat ongetwijfeld voor snellere prestaties zorgen dan de A10-variant van vorig jaar. Ook de iPhone 8 zou uitgerust worden met de A11-chip, maar gebruikt wel een ander moederbord.

Op een andere gelekte afbeelding is de voorkant van de 7S te zien. Deze bevat weinig verrassingen, omdat de 7S en 7S Plus er nagenoeg identiek uit komen te zien als de iPhones van vorig jaar. De enige uiterlijke verandering is op de achterkant te zien, omdat Apple de 7S een glazen achterkant en aluminium frame geeft voor draadloos opladen.

Lees ook: Dit verwachten we van Apples iPhone 8-event

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen