De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Deze 5 verbeteringen maken de iPhone 7S (Plus) de moeite waard

Lars Paijmans
14 juli 2017, 19:21
3 min leestijd
Deze 5 verbeteringen maken de iPhone 7S (Plus) de moeite waard

Door alle spectaculaire geruchten over de iPhone 8, zou je bijna vergeten dat ook de iPhone 7S en 7S Plus dit najaar verschijnen. Maar welke vernieuwingen heeft Apple hiervoor in petto?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7S functies om naar uit te kijken

Apple doorbreekt dit najaar een trend: voor het eerst verschijnen er drie iPhones in plaats van twee. Naast de iPhone 8 introduceren de iPhone 7S en 7S Plus ook tal van verbeteringen. Deze zetten we hier voor je op een rij.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

1. Een lagere prijs

Het bedrijf uit Cupertino trekt alles uit de kast met de iPhone 8, maar vraagt hier wel een hoofdprijs van minimaal duizend euro voor. Geef je liever wat minder geld uit, dan kun je eind 2017 toch een gloednieuwe iPhone in huis halen. De iPhone 7S en iPhone 7S Plus worden volgens geruchten de opvolgers van de 7 en 7 Plus.

iPhone 7S functies

2. Een snellere nieuwe chip

Zoals bij iedere S-update rust Apple de iPhone 7S dit najaar uit met een gloednieuwe chip. Na de A10-chip van 2016 is het dit jaar tijd voor de A11. De productie hiervan zou in mei gestart zijn door TSMC.

Wat de nieuwe chip precies doet is nog onduidelijk, al kun je er van uitgaan dat hij de iPhone weer beter laat presteren. Ook stemt Apple ieder jaar de chip beter af op de rest van het toestel, wat het energieverbruik verlaagt. Ook wordt het toestel uitgerust met 3GB aan werkgeheugen.

3. Draadloos opladen en nieuw design

Meestal ziet een S-iPhone er hetzelfde uit als het toestel van een jaar ervoor. Dat is dit jaar mogelijk een ander verhaal, omdat Apple van plan zou zijn om zowel de 7S als de iPhone 8 uit te rusten met draadloos opladen.

iPhone 7S functies

Hiervoor is een nieuw design nodig, omdat de aluminium achterkant deze oplaadtechniek in de weg zit. Daarom zouden de 7S en 7S Plus een glazen achterkant krijgen, die je op een oplader kunt leggen. Dit moet een van de grootste nieuwe functies van de 7S worden.

4. Snelladen via de Lightning-poort

Draadloos opladen is vooral gemakkelijk, maar als je zo snel mogelijk de accu wil vullen, kun je toch beter een kabeltje gebruiken. Een nieuwe oplader geeft de iPhone namelijk eindelijk snelladen, aldus meerdere geruchten. Hierdoor gaat de snelheid waarmee je de accu weer vult, flink omhoog.

5. True Tone-display

Het True Tone-display is een van de meest onderschatte functies van de iPad Pro. Deze slimme schermtechniek gebruikt twee sensoren die het omgevingslicht opvangen. Vervolgens past de kleur van het scherm zich hierop aan.

Zo moet je scherm hetzelfde reageren als een vel papier: hang je er een rode lamp boven, dan krijgt het scherm een soortgelijke rode tint zodat het natuurlijker oogt. Apple zou deze functie dit najaar eindelijk naar de iPhones brengen. Naast de iPhone 8 kunnen de 7S (Plus) er ook hun voordeel mee doen.

De iPhone 8 gaat nog een stap verder

Genoeg dingen om de iPhone 7S als serieuze upgrade van de iPhone 7 te zien. Toch zal het toestel dit najaar in de schaduw staan van een nog indrukwekkender toestel: de iPhone 8. Deze krijgt alle bovenstaande functies, maar heeft een gloednieuw oled-scherm dat de volledige voorkant vult. Tel hier een sterk verbeterde camera en gezichtsherkenning bij op en je krijgt de meest geavanceerde iPhone tot nu toe. Alles over de smartphone lees je op de iPhone 8-pagina.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu