‘Deze invloed heeft draadloos opladen op het iPhone 7S-design’

Lars Paijmans
29 augustus 2017, 9:18
2 min leestijd
‘Deze invloed heeft draadloos opladen op het iPhone 7S-design’

De toevoeging van draadloos opladen gaat het uiterlijk van de iPhone 7S en 7S Plus grotendeels bepalen. Naast een glazen achterkant, wordt het volledige toestel net iets dikker en groter.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

iPhone 7S formaat groter door draadloos laden

TechnoBuffalo kreeg van een ‘betrouwbare en bekende bron’ nieuwe info over de iPhone 7S en 7S Plus doorgespeeld. Dat kan goed kloppen, want met september voor de deur liggen de nieuwe iPhones al klaar om verscheept te worden. De bron stelt dat de 7S op zo’n beetje alle vlakken groter wordt dan zijn voorganger.

De verschillen zijn klein, maar omdat het op zowel lengte, breedte als hoogte effect heeft, voelt de 7S straks toch groter aan. Hetzelfde geldt ook voor de iPhone 7S Plus. De dimensies van de iPhone 7S komen hierdoor op 138,44 bij 67,26 bij 7,21 millimeter en de 7S Plus op 158,37 bij 781 bij 7,41 millimeter.

iPhone 7S formaat

Apple zou het formaat noodgedwongen laten toenemen door de introductie van draadloos opladen. Hiervoor is een glazen achterkant nodig, in plaats van de aluminium behuizing die we inmiddels van de iPhone gewend zijn. Aluminium is slecht in het doorgeven van stroom.

Om dezelfde reden zou ook de iPhone 8 iets forser worden, omdat dit toestel ook zonder snoertje van energie kan worden voorzien. Toch is de beslissing opvallend, omdat Apple bekend staat als een bedrijf dat design hoog in het vaandel heeft staan. De introductie van draadloos laden zou hier dus blijkbaar boven staan.

Langzaam laden

Ook gisteren kwamen we meer te weten over de oplaadtechniek van Apple. Deze zou een relatief langzame snelheid van 7,5 Watt gebruiken, de helft van de maximale oplaadsnelheid. Waarom Apple hiervoor kiest is niet duidelijk, al zou dit te maken kunnen hebben met het formaat van de draadloze lader in de iPhone. Naar verluidt krijgen we op 12 september antwoord op deze vragen, al heeft Apple nog steeds geen officiële uitnodigingen voor het Apple-event verstuurd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: youtube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen