‘Ook iPhone 7S en 7S Plus krijgen glazen achterkant voor draadloos opladen’

Lars Paijmans
9 juni 2017, 14:13
1 min leestijd
‘Ook iPhone 7S en 7S Plus krijgen glazen achterkant voor draadloos opladen’

Naast de iPhone 8 kunnen we de iPhone 7S en 7S Plus straks mogelijk ook zonder kabeltje opladen. Een nieuw gerucht over het design hint sterk naar draadloos opladen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7S draadloos opladen toch mogelijk

Met WWDC achter de rug kan Apple zich gaan voorbereiden op de volgende (en belangrijkste) keynote van 2017. Ondertussen is de massaproductie van de drie nieuwe iPhones in volle gang, zo schrijft Digitimes vandaag. Tegelijk met de iPhone 8 brengt Apple in september twee opvolgers van de huidige iPhones uit: de iPhone 7S en 7S Plus.

iPhone 7S draadloos opladen

Hierbij leek het aanvankelijk om relatief kleine upgrades te gaan. Het gerucht van vandaag doet echter anders vermoeden. De bronnen van Digitimes stellen dat Apple de aluminium achterkant inruilt voor een glazen met een aluminium frame eromheen.

Dat ziet er niet alleen anders uit, maar heeft ook een praktische reden: net als bij de iPhone 8 zou dit draadloos opladen mogelijk maken. Daarnaast zouden de 7S en 7S Plus zich richten op interne upgrades van onder meer de chip. Hierdoor kan de prijs gelijk blijven aan die van de iPhone 7, terwijl het bedrijf uit Cupertino meer vraagt voor de iPhone 8.

Een hogere prijs voor extra functies

Apple zou echter reden genoeg hebben om deze hogere prijs te vragen: het bedrijf stapt over naar een oled-scherm, Touch ID wordt in het scherm verwerkt en de schermranden nagenoeg volledig weggewerkt. Ook nieuw zijn een dubbele frontcamera en betere camera op de achterkant. Dit moet een uitkomst bieden om het zojuist onthulde ARKit nog beter te maken. Al deze verbeteringen eisen wel zijn tol: door productieproblemen zou de iPhone 8 wel in september worden onthuld, maar pas in oktober of november verkrijgbaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen