‘Foto’s tonen iPhone 7S met glazen achterkant voor draadloos opladen’

Lars Paijmans
7 augustus 2017, 11:12
2 min leestijd

Op nieuwe foto’s is goed te zien hoe het iPhone 7S-design er met een glazen achterkant uitziet. Deze designkeuze is hard nodig voor draadloos opladen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7S design krijgt glazen achterkant

Terwijl de HomePod-speaker al meer dan een week dingen over de iPhone 8 blijft uitlekken, is het relatief stil rondom de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Toch zou Apple over een week of vier deze twee nieuwe iPhones tegelijk met de iPhone 8 onthullen.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Gerenomeerd Apple-lekker Sonny Dickson doorbreekt vandaag de stilte met een set duidelijke gelekte foto’s van de twee nieuwe telefoons. Met nog een maand te gaan zou dit het definitieve design zijn, waarbij vooral de glazen achterkant opvalt.

iPhone 7S design

Het is ongebruikelijk voor Apple om uiterlijke aanpassingen voor een ‘S-model’ te maken, maar dit jaar heeft het bedrijf uit Cupertino er een goede reden voor. Om draadloos opladen te ondersteunen, heeft de telefoon namelijk iets anders nodig dan een aluminium behuizing.

Door inductief laden te ondersteunen, kun je de iPhone 7S (Plus) gemakkelijk opladen zonder een kabel te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de iPhone op een plaatje leggen, te vergelijken met de manier waarop de Apple Watch opgeladen wordt.

Lees ook: Deze 5 verbeteringen maken de iPhone 7S (Plus) de moeite waard

Geen antennestrepen meer

Een bijkomstigheid van de glazen achterkant is het volledig wegvallen van de antennestrepen. Blijkbaar blokkeert glas ook het telefoonsignaal minder, waardoor er geen antennestrepen op de achter- en bovenkant meer nodig zijn.

Als Sonny Dickson een echte iPhone 7S dummy in handen heeft, dan is het zo goed als zeker dat de iPhone 7S draadloos opgeladen kan worden. Eerder dit jaar sloot Apple zich bovendien al aan bij een groep die deze oplaadtechniek onderzoekt.

De grote vraag is nu alleen of het bedrijf uit Cupertino de functie op tijd afkrijgt. Een eerder gerucht beschreef een situatie van ‘paniek’ achter de schermen, omdat de software voor draadloos opladen niet op tijd af zou zijn. In het ergste geval zou dit betekenen dat de iPhone 7S niet direct zonder kabel op te laden is, maar dit pas vanaf iOS 11.1 mogelijk wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen