Hoeft de iPhone 7 nooit meer opgeladen te worden?

Rutger Otto
20 juli 2015, 13:28
2 min leestijd
Hoeft de iPhone 7 nooit meer opgeladen te worden?

Een nieuw Apple-patent voor iPhones kan er voor zorgen dat het toestel nooit meer opgeladen hoeft te worden. De oplossing: onzichtbare zonnepanelen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 zonnepanelen

Over de technologie achter het patent is Apple heel vaag, maar de zonnepanelen zouden niet te zien zijn en achter het touchscreen geïmplementeerd worden. De panelen kunnen niet alleen gebruikt worden in iPhones, maar ook in accessoires die batterijen nodig hebben, zoals de Magic Mouse en het bluetooth-toetsenbord van Apple.

De techniek is niet nieuw en werkt. Horlogemakers stoppen al jaren kleine zonnecellen in de uurwerken om het leven van de accu met jaren te kunnen verlengen. Een mogelijkheid is ook dat de panelen uiteindelijk in de Apple Watch te vinden te zijn, zodat hij wellicht niet meer dagelijks aan de lader hoeft. In de omschrijving van het patent staat: “Het draadloze apparaat heeft een aanraakgevoelige sensor en een zonnecel die omgevingslicht omzet in elektriciteit.”

Volgens het patent is het mogelijk om de energie op te slaan in de accu, het hoeft dus niet meteen verbruikt te worden. Vaak horen we niets meer van Apple-patenten, maar zonnepanelen onder het scherm zou een mooie oplossing zijn om de batterijduur van een iPhone flink te verlengen.

iphone 7 zonnepanelen k

Nieuw scherm en andere geruchten

Er gaan inmiddels ook geruchten in het rond dat Apple met de iPhone 7 (die waarschijnlijk volgend jaar verschijnt) wil afstappen van de iconische thuisknop en fysieke Touch ID. Deze zouden geïmplementeerd kunnen worden in een groot scherm met Force Touch. De zonnecellen passen wellicht in de ruimte die op de iPhone overblijft.

Dat is echter pure speculatie. Totdat Apple zelf toont wat de plannen zijn, weten we niets zeker. Een ander gerucht is dat de iPhone 6S dit jaar een grotere accu krijgt ingebouwd. Daarmee zou je al een verlengde accuduur krijgen voor de komende tijd. Ook iOS 9 krijgt een functie waarmee je meer uit je batterij haalt – tot wel een uur extra per dag.

Lees meer over de iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen