6 aanwijzingen dat de iPhone 7 waterdicht wordt

Lars Paijmans
6 september 2016, 17:17
3 min leestijd
6 aanwijzingen dat de iPhone 7 waterdicht wordt

Morgen onthult Apple de iPhone 7, en op basis van geruchten kunnen we er in ieder geval al voorzichtig vanuit gaan dat het toestel bestand is tegen water. Deze 6 geruchten tonen een waterdichte iPhone 7 aan.

Update 6 september: Op basis van nieuwe geruchten hebben we dit overzicht bijgewerkt met nieuwe bronnen en informatie over dat de iPhone 7 waterdicht wordt.

1. De iPhone 7 krijgt een sterkere behuizing

In september 2015 dook het eerste gerucht al op over de nieuwe iPhone op het gebied van waterdichtheid, een jaar voor de officiële onthulling van Apple. Berichten op het sociale netwerk Weibo toonden aan dat de iPhone 7 een stevigere behuizing krijgt dan voorgaande modellen. Dit moet ervoor zorgen dat het toestel het gemakkelijk volhoudt als hij compleet ondergedompeld wordt. Het is onduidelijk welke gevolgen deze stevigere behuizing heeft voor het gewicht van het toestel.

iPhone 7 waterdicht

2. Apple schrapt de koptelefoonaansluiting

Naast de verhalen over een waterdichte iPhone, is het schrappen van de traditionele koptelefoonaansluiting het sterkste iPhone 7-gerucht tot nu toe. Door deze aansluiting te verwijderen hoeft Apple zich ook niet druk te maken dat er water in komt. De ruimte die door het schrappen van de koptelefoonaansluiting ontstaat zou gebruikt worden om een extra sensor aan te brengen, die de kwaliteit van 3D Touch verbetert. Dit stelt analist Ming-chi Kuo aan de vooravond van het Apple-event.

Tussenstand: dit zijn de hardnekkigste iPhone 7 geruchten

3. Rubberen beschermlaag beschermt poorten tegen water

In een patent is te zien hoe Apple alle poorten in de iPhone zou kunnen voorzien van een rubberen beschermlaag. Deze is niet zichtbaar, maar zit volledig aan de binnenkant van het toestel. Als je geen oplaadkabel in de iPhone 7 stopt, wordt door een rubberen klepje de poort afgesloten, zodat er geen water in kan komen. Ook zou er een rubberen laagje aan het simkaartslot zijn toegevoegd, zodat ook deze ingang beter bestand is tegen water. Dit zou meehelpen om de iPhone 7 een IPX-7 beoordeling te geven, hetzelfde als de Apple Watch.

iPhone 7 waterdicht

4. Fysieke homeknop verdwijnt, wat waterdichtheid ten goede komt

Het meest recente gerucht dat een waterdichte iPhone 7 mogelijk maakt is het verdwijnen van de fysieke homeknop. Apple zou plannen hebben om deze te vervangen met een aanraakgevoelige knop die te vergelijken is met het Force Touch-trackpad van de MacBook. Deze hoef je dus niet fysiek in te drukken, maar simpelweg aan te raken. Hierdoor heeft de iPhone 7 wederom een ingang minder waar water langs naar binnen kan glippen.

5. Nieuwe antennetechnologie maakt de iPhone 7 waterdicht

Apple zou de antenne van de iPhone 7 volledig in het frame willen verwerken. Dit frame wordt gemaakt van een nieuw materiaal, dat goed tegen water kan. Het zou er bovendien voor zorgen dat de antennestrepen op de achterkant van de iPhone verleden tijd zijn, iets wat we inmiddels meerdere malen op foto’s gezien hebben.

6. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus kunnen al erg goed tegen water

Uit tests blijkt dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus al een stuk beter tegen water kunnen dan voorgaande iPhones. In bovenstaand video is te zien hoe de twee toestellen volledig ondergedompeld worden en gewoon blijven werken. Apple heeft hier destijds alleen nooit iets over gezegd. Werkt Apple deze technieken in de iPhone 6S verder uit om de iPhone 7 volledig waterdicht te maken? We horen het tijdens het Apple-event van 7 september.

Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday