iPhone 7 vs iPhone 7 Plus: welk toestel past het best bij jou?

Lars Paijmans
8 september 2016, 20:30
5 min leestijd
iPhone 7 vs iPhone 7 Plus: welk toestel past het best bij jou?

Als je dit jaar de nieuwste iPhone wil kopen, heb je wederom de keuze uit twee modellen: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Naast het formaat zijn er dit jaar meer verschillen dan ooit. In dit iPhone 7 vs iPhone 7 Plus artikel zetten we ze allemaal voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus: toestellen vergeleken

De iPhone 7 mag op het eerste gezicht dan weinig veranderingen doorvoeren ten opzichte van de iPhone 6S, het is wel voor het eerst dat het Plus-model zich meer onderscheidt dan ooit. In onderstaande lijst lopen we alle verschillen tussen de twee nieuwe iPhones langs.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

Design en functies

Qua design zijn er meer overeenkomsten dan verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Zo verschijnen ze allebei in dezelfde kleuren, inclusief het glanzende Jet Black (Gitzwart). Ook is de traditionele koptelefoonaansluiting verdwenen en is de homeknop vervangen met een sensor. Beide toestellen hebben bovendien een IP67-beoordeling, wat ze stof- en waterbestendig maakt tot een diepte van 1 meter voor 30 minuten. De antennestrepen zijn beter weggewerkt, en de twee iPhones hebben voor het eerst stereospeakers.

Afmetingen en gewicht

De afmetingen en het gewicht van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn haast identiek aan die van hun voorgangers. Wel zijn ze allebei net iets lichter geworden.

 • iPhone 7: 138,3 x 67,1 x 7,1 millimeter en 138 gram
 • iPhone 7 Plus: 158,2 x 77,9 x 7,3 millimeter en 188 gram
iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

Display

Als je twijfelt tussen een iPhone 7 of 7 Plus, heeft dit ongetwijfeld met het scherm te maken. De iPhone 7 Plus heeft een 5,5 inch-display, terwijl de iPhone 7 een kleiner 4,7 inch-scherm heeft. De resolutie en pixeldichtheid blijft dit jaar hetzelfde, al heeft Apple wel andere verbeteringen doorgevoerd. Zo zou het scherm 25 procent helderder zijn dan voorheen. Daarnaast komen kleuren beter dan ooit tot hun recht.

 • iPhone 7: 4,7 inch LED IPS LCD-display. Resolutie van 1334×750 pixels en 326ppi (pixels per inch).
 • iPhone 7 Plus: 5,5 inch LED IPS LCD-display. Resolutie 1920×1080 pixels en 401ppi.

Prestaties

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus maken wederom flinke stappen op het gebied van prestaties. Dit zijn de eerste iPhones met quad core processors met de nieuwe A10-chip. Deze moeten voor veertig procent snellere CPU-prestaties en 50 procent snellere grafische prestaties zorgen ten opzichte van de 6S en 6S Plus.

Als je op zoek bent naar de beste prestaties, dan is de iPhone 7 Plus dankzij de 3GB RAM het toestel voor jou. De iPhone 7 heeft wederom 2GB aan werkgeheugen. Ook is bij beide toestellen de 4G-modem vernieuwd om snelheden van 450Mbit aan te kunnen.

iPhone 7 camera

Camera

Naast het grotere scherm is dit jaar de camera de grote reden om de iPhone 7 Plus te verkiezen boven de iPhone 7. Apple heeft de iPhone 7 Plus namelijk uitgerust met een set van twee 12 megapixel cameralenzen, terwijl de iPhone 7 een verbeterde enkele 12 megapixel camera krijgt. Deze dubbele cameralens zorgt voor een grotere kijkhoek, terwijl de andere twee keer optische zoom mogelijk maakt. Door de dubbele lens is diepte ook veel beter vast te leggen.

 • iPhone 7: 12 megapixel camera met een diafragma van 1,8 en ondersteuning voor 4K video-opname en optische beeldstabilisatie.
 • iPhone 7 Plus: Dubbele 12 megapixel camera met diafragma van 1,8 en 2,8 en twee keer optische zoom. Ondersteunt 4K video-opname en optische beeldstabilisatie.

Beide toestellen krijgen daarnaast een sterk verbeterde flitser die uit vier LED-lampen bestaat. Deze is niet alleen 50 procent lichter, maar zorgt met warm en koel licht voor natuurlijkere foto’s. De frontcamera is op de 7 en 7 Plus identiek met een capaciteit van 7 megapixels en 1080p video-opname.

iPhone 7 batterij

Accu

Wat de exacte capaciteit van de iPhone 7 accu is heeft Apple niet onthuld. Wel liet Apple weten dat de iPhone 7 het twee uur langer volhoudt dan de iPhone 6S, terwijl de iPhone 7 Plus één uur langer meegaat. Dit komt volgens Apple omdat de iPhone 6S Plus al een grotere batterij had, en het verschil dit jaar dan ook minder groot is. De batterij zelf is overigens niet groter geworden, we hebben deze extra accuduur vooral te danken aan de nieuwe A10-chip. In het onderstaande artikel lees je precies hoe Apple met deze chip de iPhone energiezuiniger maakt dan ooit.

Lees ook: Zo laat Apple de iPhone 7-accu langer meegaan dan ooit

Opslag en prijs

Eindelijk. Eindelijk schrapt Apple dit jaar de 16GB-versie van de iPhone. 32GB is het nieuwe instapmodel, gevolgd door 128GB en een nieuwe opslagcapaciteit van 256GB. De opslag is ten opzichte van vorig jaar voor alle modellen dus verdubbeld, terwijl de prijzen nagenoeg gelijk zijn gebleven. Meer informatie over een iPhone 7 kopen en iPhone 7 Plus kopen vind je op de bijbehorende pagina’s.

 • iPhone 7 32GB: 769 euro
 • iPhone 7 128GB: 879 euro
 • iPhone 7 256GB: 989 euro
 • iPhone 7 Plus 32GB: 909 euro
 • iPhone 7 Plus 128GB: 1019 euro
 • iPhone 7 Plus 256GB: 1129 euro
iphone 7 vs iPhone 7 Plus

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus conclusie

Dit jaar krijgt de keuze tussen een iPhone 7 en iPhone 7 Plus een extra dimensie door de dubbele camera van de Plus. Dit maakt van de 7 Plus de iPhone met de beste camera tot nu toe, terwijl de iPhone 7 ook mooiere foto’s maakt dan ooit. Op de camera na is dit juist het jaar dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus meer naar elkaar toegroeien. Zo hebben beide toestellen nu optische beeldstabilisatie. Ook qua accuduur komt de kleinere iPhone steeds dichter in de buurt van de Plus dankzij de efficiente A10-chip.

De iPhone 7 Plus zal hierdoor nog steeds vooral aansluiting vinden bij mensen die hun iPhone intensief gebruiken. Zo kan het grotere scherm van pas komen voor het bekijken van video’s of het spelen van games. De superieure camera is voor smartphonefotografen onder ons reden genoeg om het grotere exemplaar dit jaar boven de iPhone 7 te verkiezen.

iPhone 7 kopen

Wil je de iPhone 7 kopen, gebruik dan de keuzehulp hieronder. Hiermee vind je de beste aanbiedingen voor een iPhone 7 abonnement of kun je de iPhone 7 los kopen.

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 22,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 270,94

Los toestel

iPhone 7 Plus kopen

Ook de iPhone 7 Plus is in Nederland beschikbaar. Check de keuzehulp hieronder voor een iPhone 7 Plus met abonnement of om de smartphone los te kopen.

Apple iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 580,51

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 199,-

Refurbished

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen