‘Apple onderzoekt iPhone 7-bug rond vliegtuigmodus’

Erwin Vogelaar
19 september 2016, 20:05
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt iPhone 7-bug rond vliegtuigmodus’

Zet je de vliegtuigmodus van de iPhone 7 uit, dan is het mogelijk dat je geen mobiele data kunt gebruiken. Het enige wat dan helpt is het opnieuw opstarten van de smartphone. Apple onderzoekt dit probleem.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 vliegtuigmodus

De iPhone 7 heeft een bug waardoor je soms geen mobiele data kunt gebruiken als je de smartphone van de vliegtuigmodus af haalt. Het toestel stelt dan “geen service” te hebben. Mobiele data wordt uiteraard geblokkeerd door de vliegtuigmodus, maar zou weer geactiveerd moeten worden als je deze modus uitzet. Apple is zich bewust van het probleem en is bezig met een onderzoek. Dit blijkt uit interne documenten die door website MacRumors bemachtigd zijn.

iphone 7 vliegtuigmodus

Apple heeft aan geautoriseerde dienstverleners, van bijvoorbeeld Apple-winkels, geadviseerd om klanten te vertellen dat ze hun toestel moeten herstarten. Als dit nog niet werkt, dan moet de simkaart uit het toestel gehaald worden en er weer opnieuw ingestopt worden. Yasser El-Haggan is een van de slachtoffers van dit probleem en laat in een video zien hoe een iPhone 6S wel bereik heeft, maar een iPhone 7 niet. El-Haggan stelt dat hij naar de Apple Store is gegaan, waar hij een nieuw toestel heeft gekregen. Het probleem had de medewerker al vaker gezien.

Een ander probleempje met de iPhone 7 is het horen van een sissend geluid bij zwaar gebruik. Apple heeft beide problemen nog niet officieel bevestigd. Het is dus ook onduidelijk of het gaat om enkele gebruikers, of dat het een breder probleem is.

iPhone 7

De iPhone 7 is sinds vorige week vrijdag te koop. Het toestel heeft een nieuwe A10 Fusion-processor die wellicht voor het sissende geluid zorgt. Het toestel is in de nieuwe kleuren zwart en gitzwart verkrijgbaar. Ook de iPhone 7 Plus is in deze kleuren te koop. Deze grotere versie van de iPhone 7 heeft een dubbele camera, waardoor je goed kunt inzoomen bij het maken van foto’s zonder kwaliteit te verliezen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu