iPhone 7 biedt virtuele homeknop als fysieke knop niet werkt

Rutger Otto
16 oktober 2016, 9:52
2 min leestijd
iPhone 7 biedt virtuele homeknop als fysieke knop niet werkt

Wat gebeurt er als de nieuwe iPhone 7 homeknop niet meer werkt? Dan komt de telefoon met een tijdelijke noodoplossing.

Lees verder na de advertentie.

Virtuele homeknop van iPhone 7

De homeknop op de iPhone 7 (Plus) is voor het eerst geen echte knop meer die je kunt indrukken. Trillingen bootsen het gevoel na. Toch kan het gebeuren dat de Taptic Engine niet meer werkt, waardoor je de homeknop niet meer kunt gebruiken. Dat herkent de telefoon dan met iOS 10, waarna je een waarschuwing krijgt, zo meldt een forumgebruiker van MacRumors.

Op bovenstaande foto staat welke melding iOS 10 in zo’n geval geeft. “De homeknop heeft mogelijk onderhoud nodig”, staat er. “Maak tot die tijd gebruik van de homeknop op het scherm.” Die knop staat onderaan het scherm en kan door de eigenaar gebruikt worden als noodversie van de homeknop, tot de fysieke knop weer werkt.

iPhone 7 Plus review

Verdwijnt de homeknop?

De foto van deze omweg om de homeknop te gebruiken, zorgt ervoor dat geruchten over het verdwijnen van de fysieke knop weer opduiken. Tot op heden heeft elke iPhone een knop gehad onder het scherm, de laatste jaren voorzien van Touch ID. Toch gaan er geruchten dat Apple de knop op een toekomstig toestel achterwege laat. Het zou de telefoon een stuk kleiner maken, omdat de onderste rand dan niet meer nodig is. Apple zou er ook voor kunnen kiezen om de behuizing even groot te laten en het scherm langer te maken.

De knop zou in het scherm worden verwerkt, zelfs met Touch ID. Met trillingen zou het dan lijken alsof je iets indrukt, net als nu op de iPhone 7. De meeste Android-toestellen hebben helemaal geen fysieke knop om naar het thuisscherm te gaan, maar doen dat met virtuele knoppen aan de onderzijde van het display.

iPhone 2017

Mogelijk introduceert Apple de nieuwe homeknop volgend jaar. Over dat model gaan al meer geruchten, bijvoorbeeld dat hij een oled-scherm krijgt dat doorloopt over de schermranden, ook aan de boven en onderkant. Daarnaast zou de telefoon een glazen achterkant krijgen en draadloos opladen ondersteunen.

Lees meer over de iPhone 7

Via: MacRumors
Categorieën: Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen