9 vernieuwingen die we van de iPhone 7 verwachten

Rutger Otto
17 november 2015, 20:30
5 min leestijd
9 vernieuwingen die we van de iPhone 7 verwachten

Het gaat nog even duren voordat hij er is, maar geruchtenmolen met betrekking tot de nieuwe iPhone begint langzaam te draaien. In dit artikel bespreken we de verwachtingen die we van de iPhone 7 hebben.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 verwachtingen

Sinds twee maanden is de iPhone 6S (Plus) beschikbaar, nadat een jaar geleden de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus uitkwamen. Apple brengt doorgaans elke twee jaar een volledig nieuw toestel uit. Een S-versie komt dan in de tussenliggende jaren en moet gezien worden als een update van de modellen zonder S in de naam.

Als Apple de traditie volgt zoals het de afgelopen jaren heeft gedaan, betekent dat dat we volgend jaar de iPhone 7 mogen verwelkomen. Daarover is officieel nog niets bekend, maar in dit artikel zetten we onze iPhone 7 verwachtingen alvast op een rij.

1. Nieuw design

Elke niet S-versie van de iPhone heeft tot nu toe een nieuw design gekregen. Zo had de iPhone 5 een langwerpiger formaat dan de iPhone 4(S). De iPhone 6 was echt een stuk groter en had een behuizing met afgeronde schermranden. Ook introduceerde Apple toen voor het eerst een Plus-model.

De iPhone 7 krijgt weer een nieuw design, al verwachten we niet dat Apple de schermformaten wederom aanpast of het roer drastisch omgooit. Waarschijnlijk komt er dus een 4,7-inch iPhone 7 en een 5,5-inch iPhone 7 Plus.

Mogelijk wordt de iPhone 7 wel weer iets dunner dan de iPhone 6S, die op zijn beurt weer een fractie dikker is dan de iPhone 6. Apple kan de behuizing wel op zo’n manier verbeteren dat de schermranden slanker worden, waardoor het display beter op de randen aansluit.

iphone 7 homeknop

2. Verbeterd scherm

Er gaan al geruchten over een nieuw display voor de volgende iPhone. Eén van de geruchten uit de productieketen meldt dat Apple terugkeert naar de glass-to-glass-technologie die het tot de iPhone 5 gebruikte. Sindsdien is het bedrijf overgestapt op in-cell-technologie. Daardoor werd het toestel weliswaar dunner, maar het zorgde wel voor productieproblemen. Daarnaast zouden zulke schermen minder gevoelig zijn aan de zijkanten.

Met glass-to-glass is het in theorie mogelijk om een randloze iPhone 7 te maken én kan de resolutie opgeschroefd worden. De bekende KGI analist Ming-Chi Kuo denkt echter dat Apple gewoon bij in-cell-technologie blijft.

iPhone 7 concept

3. Grotere accu

Omdat de technologie en software zo goed op elkaar aansluiten, kan Apple het zich permitteren om een kleine accu te gebruiken in zijn toestellen. Toch merken veel gebruikers na een tijdje dat de batterijduur flink achteruit gaat. Geruchten gaan er nog niet over rond, maar wij hopen dat Apple voor de iPhone 7 eindelijk kiest voor een grotere accu.

Dat is nodig, zeker omdat de schermresolutie wellicht omhoog gaat, wat als gevolg heeft dat de iPhone meer energie vraagt. Maar ook als er geen 4K-display komt, is een grotere accuduur – zeker voor de 4,7-inch versie – wenselijk.

4. Waterdichte behuizing

Volgens geruchten op Chinese sociale media zijn de iPhone 6S en 6S Plus de laatste iPhones van metaal. Voor de iPhone 7 zou gekozen worden voor een ander materiaal. Ook wordt de smartphone mogelijk waterdicht, zodat hij een plens water zonder problemen kan overleven. De huidige iPhones zijn ook min of meer bestand tegen een spatje water, maar officieel zijn ze niet waterbestendig.

iphone 6s waterbestendig

5. Betere prestaties

Het ligt voor de hand dat de iPhone 7 qua prestaties weer beter wordt dan zijn voorganger. Momenteel zou Apples productiebedrijf TSMC werken aan de nieuwe A10-chip, die de A9 uit de iPhone 6S moet opvolgen.

Analist Kuo voorspelde eerder al dat de iPhone 7 en 7 Plus qua werkgeheugen gaan verschillen. Volgens hem krijgt de 4,7-inch variant 2GB aan werkgeheugen en wordt de 5,5-inch versie voorzien van 3GB RAM. Tussen de gewone en Plus-versie van de iPhone waren al eerder verschillen. Zo heeft de iPhone 6(S) een andere cameratechnologie dan de iPhone 6(S) Plus, want het grotere toestel heeft optische beeldstabilisatie, iets dat bij het reguliere model ontbreekt.

‘iPhone 7 Plus krijgt meer werkgeheugen dan iPhone 7’

6. Oled in plaats van tft

Over de resolutie hebben we het gehad, maar hoe gaat het scherm er zelf uitzien? Volgens bronnen van ETNews kan Apple wel eens kiezen voor Samsungs oled-panelen in de iPhone 7. Momenteel maken iPhones nog gebruik van tft-schermen. Een oled-scherm kan betere contrasten tonen met mooiere, diepere kleuren. Ook is zo’n scherm energiezuiniger als je de helderheid verlaagt. Overigens zijn er ook andere geluiden, namelijk dat Apple de komende drie jaar nog niet afwijkt van LCD.

7. Draadloos opladen

Een aantal smartphones maakt al gebruik van draadloos opladen en ook Apple heeft er ervaring mee met de Apple Watch. Het zou kunnen dat die techniek wordt overgenomen voor de iPhone 7, zodat je het toestel kunt opladen op een daarvoor bestemde ondergrond, zonder dat je er een kabeltje hoeft in te prikken. Nog leuker wordt het als deze technologie in meubels wordt geïmplementeerd, zodat je iPhone altijd oplaadt als hij op je bureau ligt. Zulke meubels zijn er al wel, maar nog lang niet overal.

iphone 7 processor

8. Vernieuwde speakers

Het is eigenlijk gek dat Apple nog steeds maar aan één kant een speaker biedt in de iPhone, maar daar kan verandering in komen met de iPhone 7. De iPad Pro heeft namelijk al vier speakers aan boord, waarover Apple-topman Eddy Cue heel enthousiast is. “Ik realiseerde me niet hoeveel verschil het zou maken in een apparaat zoals dit.” Met een beetje geluk is Apple overtuigd genoeg, zodat we meerdere speakers in de iPhone 7 terugzien.

9. Wat gebeurt er met de homeknop?

Over de homeknop gaan iets wildere geruchten. Zou zou de knop met Touch ID in het display zelf gezet worden, waardoor hij onderdeel wordt van het scherm. Een andere optie is dat hij zelfs helemaal verdwijnt en dat Touch ID op elk deel van het scherm werkt. Het zou het formaat van de enorme Plus-toestellen in elk geval ten goede komen, maar we verwachten niet dat de homeknop snel plaatsmaakt.

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen