‘iPhone 7 bestverkochte smartphone van begin 2017’

Veel aandacht gaat logischerwijs uit naar de nieuwe iPhone 8 (Plus) en X, maar ook de ‘oudere’ iPhone 7 is nog een belangrijk toestel voor Apple. Geen enkele andere smartphone werd in de eerste helft van dit jaar zo vaak verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 7 verkopen indrukwekkend’

Dat blijkt uit onderzoek van IHS Markit, dat in de eerste helft van 2017 uit zocht welke smartphones er het meest werden verkocht. De iPhone 7 staat stipt op één, gevolgd door de grotere iPhone 7 Plus. Hoewel de smartphones dus bovenaan het lijstje staan, zouden de verkoopaantallen het niet halen bij die van de iPhone 6S aan het begin van vorig jaar. De 6S vinden we op hetzelfde lijstje trouwens terug op plek vier.

Opvallend is dat volgens het onderzoeksbureau de Samsung Galaxy Grand Prime Plus, een goedkope Android-telefoon met middelmatige specs, op de derde plek staat. Op plek vijf en zes vinden we de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, die het overigens minder goed zouden doen dan hun voorgangers in dezelfde periode vorig jaar.

iPhone 8, 8 Plus en X

Vorige maand onthulde Apple de iPhone 8, 8 Plus en X. Dat betekende niet alleen dat de iPhone 7 in prijs werd verlaagd, maar ook dat er nog meer iPhones zijn voor consumenten om uit te kiezen. De komende tijd gaat de aandacht vooral uit naar de iPhone 8 en 8 Plus, die al in Nederland verkrijgbaar zijn, en de iPhone X die begin november verschijnt.

De iPhone 8 (Plus) heeft grotendeels hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel een glazen behuizing. Die maakt draadloos opladen mogelijk, tegelijk één van de belangrijkste vernieuwingen van de smartphone. Verder heeft het scherm met de True Tone-techniek een upgrade gekregen en is de camera verder verbeterd. Meer hierover lees je in de recensie van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone X is het spectaculaire nieuwe toestel met een voorkantvullend scherm en Face ID-gezichtsherkenning. De X is vanaf 27 oktober te reserveren en 3 november officieel verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.