‘iPhone 7 verkoopcijfers hoger dan verwacht, maar lager dan iPhone 6S’

Lars Paijmans
26 september 2016, 9:49
2 min leestijd
‘iPhone 7 verkoopcijfers hoger dan verwacht, maar lager dan iPhone 6S’

De iPhone 7 zal niet hetzelfde aantal verkochte exemplaren halen van de iPhone 6S, dat stelt de bekende analist Ming Chi-Kuo. Toch stelt hij dat de iPhone 7 verkoopcijfers onverwachts hoog liggen. Waar heeft dit mee te maken?

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 verkoopcijfers hoger dan gedacht’

Voordat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel werden aangekondigd, had Kuo al zijn bedenkingen over de verkoopcijfers. Dit had te maken met het feit dat de iPhone 7 relatief weinig vernieuwingen doorvoert, en mensen daardoor geneigd zijn om het nog een jaartje met hun oudere iPhone uit te houden.

iPhone 7 verkoopcijfers

De analist komt vandaag met een nieuwe notitie die begint met een positief geluid. “De iPhone 7 en iPhone 7 Plus verkopen beter dan gedacht”, aldus Kuo. Hij wijst naar de massale terugroepactie van de Galaxy Note 7 als voornaamste reden hiervoor. Potentiële Note 7-klanten hebben hierdoor onverwachts de overstap naar de iPhone gemaakt. Dit verklaart ook het relatief hoge aantal iPhone 7 Plus-bestellingen.

Ook de indrukwekkende dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus wordt volgen Kuo erg goed ontvangen. Uit een onderzoek blijkt dat Jet Black (gitzwart) de populairste kleur van het jaar is, en deze 30 tot 35 procent van alle pre-orders vertegenwoordigt. In China is Jet Black zelfs nog populairder, met 45 tot 50 procent van alle vooraf bestelde exemplaren. Het model met 128GB geheugen zou het populairst zijn.

Beperkte voorraad heeft meerdere redenen

Het wereldwijde gebrek aan nieuwe toestellen heeft verschillende oorzaken. Zo zou de Jet Black kleur lastiger zijn om te produceren, en zijn slechts 60 tot 70 procent van de exemplaren bruikbaar. Ook is de eerste groep met landen waar de iPhone 7 verscheen groter dan ooit. In plaats van 12 landen ging de smartphone dit jaar in 28 landen tegelijk in de verkoop, waaronder Nederland.

Toch denkt Kuo dat de iPhone 7 verkoopcijfers geen record zullen vestigen. Hij verwacht dat er 70 tot 75 miljoen iPhone 7 en 7 Plussen over de toonbank zullen gaan. Ook Apple lijkt zich hier op voor te bereiden, aangezien het bedrijf voor het eerst niet de verkoopcijfers van het eerste weekend bekend heeft gemaakt.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 7
iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's