Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple gaat de eerste iPhone 7 verkoopaantallen niet delen

Erwin Vogelaar
8 september 2016, 19:27
2 min leestijd
Apple gaat de eerste iPhone 7 verkoopaantallen niet delen

Er worden geen iPhone 7 verkoopaantallen van het eerste weekend na de launch gepubliceerd. Apple heeft besloten deze cijfers niet meer te delen met het publiek.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 verkoopaantallen

Apple stopt met het delen van de verkoopaantallen van de nieuwe iPhone na het eerste weekend. Deze keuze heeft het bedrijf gemaakt, omdat er waarschijnlijk weer tekorten van het toestel zullen zijn. De vraag is dus hoger dan het aanbod, waardoor het aantal verkopen niet representatief meer is voor de totale vraag. Het is echter ook goed mogelijk dat Apple zich zorgen maakt over de dalende verkopen van de iPhone en liever niet een melding maakt dat er dit keer geen verkooprecord is gebroken.

iphone 7 verkoopaantallen

Tot nu toe heeft Apple elk jaar een nieuw verkooprecord gebroken, maar daarvoor heeft het bedrijf wel enkele slimme trucjes gebruikt. Zo zorgt Apple ervoor dat er steeds meer landen toegevoegd worden aan de eerste launchdag van de iPhone, zodat er meer toestellen in het eerste weekend verkocht worden. Dit is bij de iPhone 7 overigens ook weer het geval, omdat Nederland deze keer voor het eerst bij de eerste groep landen hoort.

De iPhone 7 is gisteren op 7 september eindelijk officieel onthuld na de vele geruchten over het toestel. Heb je het event gemist? Geen nood, want wij hebben de zes aankondigingen op een rij gezet in onze iPhone 7-event roundup. Uiteraard kun je ook gewoon het hele Apple-event terugkijken. De iPhone 7 is waterbestendig, heeft een betere camera en betere accuduur. Apple heeft besloten om vanaf dit toestel de standaard koptelefoonaansluiting te verwijderen, waardoor je het moet doen met de Lightning-aansluiting. De iPhone 7 Plus heeft daar bovenop nog een dubbele camera, waardoor je ver kunt inzoomen zonder kwaliteit te verliezen. Beide toestellen zullen vanaf 16 september te koop zijn in Nederland. Wil je pre-orderen? Lees dan eerst even deze belangrijke zaken voor je iPhone 7 pre-order.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu