De verf van steeds meer matzwarte iPhone 7’s begint los te laten

Lars Paijmans
10 februari 2017, 15:03
1 min leestijd
De verf van steeds meer matzwarte iPhone 7’s begint los te laten

Heb jij een matzwarte iPhone 7 of iPhone 7 Plus waarvan de verf los begint te raken? Dan ben je niet de enige.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 verf laat los bij matzwart model

Op het support forum van Apple stromen steeds meer klachten binnen van mensen met een matzwarte iPhone 7. De verflaag die aan de randen zit, begint na intensief gebruik namelijk af te brokkelen. Hierdoor worden er licht aluminium plekjes zichtbaar op de boven- zij- en onderkant.

iPhone 7 verf

Ook op de achterkant is bij sommige gebruikers te zien dat de matzwarte verflaag op bepaalde punten begint los te laten. Vooral het gebied rondom de speakergaatjes aan de onderkant van het toestel lijkt hier getroffen door te worden. Het probleem klinkt nagenoeg hetzelfde als het probleem dat vlak na de release van de zwarte iPhone 5 opdook. Ook hier bladderde de verf af.

Als we naar de klachten op het forum van Apple kijken, lijkt het erop dat de iPhone 7 Plus vaker met de loslatende verf te maken heeft. Of je wel of geen case gebruikt om de achter- en zijkant te beschermen lijkt niet uit te maken.

Apple heeft nog geen oplossing

Vooralsnog lijkt Apple Support geen helpende hand te bieden, wat ervoor gezorgd heeft dat sommige gebruikers zelf maar zijn gaan verven. Een tijdelijke oplossing, maar dit voorkomt natuurlijk niet dat de verf nog op andere plaatsen loslaat.

Als je zelf ook een matzwarte iPhone 7 hebt met dit probleem, raden we toch aan om eerst contact met Apple op te nemen. Wie weet dat ze toch met een oplossing komen als blijkt dat het aantal getroffen mensen groot genoeg is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen