Nieuwe bronnen ‘bevestigen’ iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

Redactie
5 januari 2016, 9:36
2 min leestijd
Nieuwe bronnen ‘bevestigen’ iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

Het gerucht dat de iPhone 7 niet wordt voorzien van een 3,5mm jack voor je koptelefoon-aansluiting wordt sterker. Bronnen uit de productieketen zouden bevestigen dat het toestel alleen koptelefoons met bluetooth of een Lightning-kabel ondersteunt.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone 7 universele lightning-kabel

In november berichtten we op basis van de Japanse website Mac Otakara dat Apple de 3,5mm jack zou laten vallen, zodat de fabrikant de iPhone nog dunner kan maken. Aansluiting van de koptelefoon zou voortaan via een universele Lightning-kabel of draadloos via bluetooth moeten plaatsvinden. Daarnaast zou Apple werken aan een adapter voor de Lightning-ingang, waar een 3,5mm jack ingeplugd kan worden.

iPhone 7 universele lightning-kabel

De Chinese websites Anzhuo.cn en Wei Feng melden dat ze toeleveranciers hebben gesproken die het nogal controversiële gerucht bevestigen. Tegelijkertijd met de lancering van de iPhone 7 zou Apple zijn eigen draadloze bluetooth-koptelefoons willen uitbrengen.

Weerstand

Op het internet wordt inmiddels volop gespeculeerd door voor- en tegenstanders. Tegenstanders zijn vooral bang dat de draadloze verbinding de muziekkwaliteit fors zal verslechteren en de accuduur zal verminderen. Ook tegen het luisteren via de Lightning-ingang hebben zij bezwaren. Zo zou dit het onmogelijk maken muziek te luisteren en ondertussen je iPhone op te laden. Voorstanders wijzen daarentegen terug naar het moment waarop Apple besloot de oude oplader te vervangen door de Lightning-oplader. Ook die verandering kon op veel weerstand rekenen, maar nu blijkt het daadwerkelijk een vooruitgang te zijn. Volgens hen is verandering juist nodig om de iPhone te blijven verbeteren.

Zoals altijd met dergelijke geruchten is nog niets zeker totdat Apple ze bevestigd of ontkracht, of totdat de iPhone 7 daadwerkelijk gelanceerd is. In dit laatste geval zullen we nog even moeten wachten. Het ziet er namelijk naar uit dat dit zoals gewoonlijk pas in september 2016 gaat plaatsvinden. Geen zin om zo lang te wachten, dan kun je nu de beste aanbiedingen voor een iPhone 6S met abonnement bekijken. Je hebt het toestel al gratis in combinatie met een abonnement van 37 euro per maand.

Opinie: een iPhone zonder koptelefoonaansluiting is niet erg

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu