iPhone 7 duikt op in Vietnam, benchmarktest en vergelijkingsvideo

Lars Paijmans
6 september 2016, 9:22
3 min leestijd
iPhone 7 duikt op in Vietnam, benchmarktest en vergelijkingsvideo

Nu de onthulling van de iPhone 7 nog maar anderhalve dag van ons verwijderd is, zouden de eerste exemplaren al in het wild rondzwerven. Steeds meer video’s en foto’s duiken op van deze iPhone 7’s. Is de iPhone 7 uitgelekt? Deze vier geruchten geven ons een laatste blik voor de officiële aankondiging.

Lees verder na de advertentie.

1. iPhone 7 uitgelekt: ‘iPhone 7 filmt 4K video in 60fps’

De afgelopen paar dagen zijn er meerdere geruchten online verschenen van mensen die claimen een iPhone 7 in huis te hebben. Zo beschrijft iemand op een Vietnamese Apple-site in detail hoe zijn eerste iPhone 7-ervaringen zijn, wat aansluit bij eerste geruchten en gelekte foto’s.

iPhone 7 uitgelekt

Nieuw is zijn bewering dat de iPhone 7 4K video’s in 60 frames per seconde op kan nemen. Dit zou groot nieuws zijn, aangezien geen enkele smartphone daar tot op heden in staat toe is. Dit zou ook de reden zijn dat Apple 16GB schrapt en een extra groot exemplaar met 256GB introduceert, aangezien deze videobestanden al snel enorm veel ruimte in beslag nemen. Daarnaast zien de volumeknoppen er anders uit en is er een nieuwe rubberen beschermlaag bij het simkaart-slot te vinden. Een nieuwe aanwijzing dat de iPhone 7 de meest waterdichte iPhone tot op heden wordt.

2. Sonny Dickson plaatst korte iPhone 7 video op Twitter

Sonny Dickson is een bekende naam als het op gelekte Apple-Nieuwtjes aankomt. In het verleden heeft hij al vaker gelekte iPhone 7-toestellen online gezet, maar zijn video van 31 augustus is het meest overtuigende bewijs tot nu toe.

In een kort filmpje waarin we drie iPhones naast elkaar zien die op iOS 10 draaien, kun je zien hoe hij het homescherm bedient. Vlak voor het einde draait hij de laatste iPhone om, zodat je kan zien dat dit een iPhone 7 Plus is.

Het is lastig om te bepalen hoe betrouwbaar deze video is, aangezien het ook simpelweg een iPhone 6S Plus in een iPhone 7 dummy kan zijn. Ook is niet te zien of deze iPhone 7 de nieuwe platte homeknop heeft.

iPhone 7 uitgelekt

3. Eerste betrouwbare iPhone 7 benchmarktest duikt op bij GeekBench

Over het uiterlijk van de iPhone 7 weten we al genoeg, maar de binnenkant heeft nog de nodige geheimen voor ons. Niet als deze GeekBench-score blijkt te kloppen, die de prestaties van het nieuwe toestel demonstreert.

Wat direct opvalt aan de benchmarktest is de betere prestaties, wat de iPhone 7 te danken heeft aan de nieuwe A10-chip. Deze doet het zo’n 35% beter dan de chip in de iPhone 6S. Aan de 2GB RAM te zien gaat het hier om de iPhone 7, en niet de iPhone 7 Plus die Apple met 3GB aan werkgeheugen uit zou rusten. Wel is het belangrijk om te onthouden dat deze tests nooit helemaal overeen komen met prestaties in de praktijk, maar het laat wel zien dat de iPhone 7 een heel stuk sneller wordt dan zijn voorganger.

4. iPhone 7 video vergelijkt gedetailleerde dummy’s

Nog even en Apple kan zelf laten zien hoe de iPhone 7 eruit ziet, maar YouTuber en tech review Michael Kukielka kon daar niet op wachten. In zijn video geeft hij een korte iPhone 7 preview, waarin de dummy’s goed in beeld komen. In dit geval weten we zeker dat het geen echte toestellen zijn, maar het is een mooi voorproefje om het wachten op woensdagavond iets draaglijker te maken. Zelfs als dit betekent dat de iPhone 7 wel erg veel op de iPhone 6S gaat lijken.

Woensdagavond om 19:00 barst het iPhone 7 event in alle hevigheid los. Op dat moment zit de redactie van iPhoned natuurlijk in de startblokken om je zo snel mogelijk van het meest volledige nieuws te voorzien. Zelf het Apple-event kijken kan natuurlijk ook.

Bronnen: tinhte, geekbench
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen