‘iPhone 7 krijgt tweede speaker in plaats van koptelefoonaansluiting’

Redactie
15 februari 2016, 9:30
2 min leestijd

De geruchten dat Apple de 3.5mm-jack voortaan achterwege laat bij iPhones hebben al veel stof doen opwaaien op het internet. Volgens nieuwe berichten vervangt Apple de koptelefoonaansluiting door een tweede speaker.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 tweede speaker

Dat zeggen analisten van Barclays in ieder geval in een memo waar AppleInsider de hand op wist te leggen. Volgens de analisten komt de tweede speaker op de plek waar zich nu de 3.5mm jack bevindt. Deze is net als de eerste speaker aan de onderkant van het toestel geplaatst. De iPhone 7 krijgt door de tweede speaker het lang verwachte stereogeluid, waar concurrenten zoals de Sony Xperia Z5 al wel over beschikken.

iphone 7 tweede speaker

Volgens de analisten wordt de iPhone 7 daarnaast niet voorzien van ingebouwde ruisonderdrukkende technologie, zoals eerder werd gedacht. Deze techniek is wel in ontwikkeling bij Cirrus Logic, maar ziet op zijn vroegst een introductie bij de iPhone 7S. Wel verwachten ze dat Apple de nieuw ontworpen Lightning-oortelefoons meelevert bij de aanschaf van een nieuwe iPhone. Iets waar eerder nog veel twijfel over bestond.

Hoewel het nog even duurt voordat de iPhone 7 wordt gelanceerd, waarschijnlijk in het najaar 2016, zijn de geruchten over het verdwijnen van de 3.5mm jack inmiddels sterker dan ooit. Apple zou de aansluiting weglaten om ze iPhone nog dunner te maken. In plaats daarvan krijgen iPhone-gebruikers de beschikking over een universele lightning-poort, waar ook koptelefoons op aangesloten kunnen worden. Deze dienen dan wel een speciale uitgang te hebben die geschikt is voor de poort, of er dient een adapter te worden gebruikt.

Check hier de overige geruchten over de iPhone 7

iPhone met 3.5mm jack

Heb jij de voorkeur voor een iPhone mét koptelefoonaansluiting dan kun je de aanschaf van een iPhone 6S met abonnement overwegen. Behalve een 3.5mm jack beschikt de iPhone 6S ook over de snelle A9-processor en een 12 megapixel-camera. Ook biedt de iPhone 6S als eerste iPhone de 3D Touch-technologie.

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 303,95

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 99,-

Refurbished

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: AppleInsider
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen