Placeholder

De geruchten dat Apple de 3.5mm-jack voortaan achterwege laat bij iPhones hebben al veel stof doen opwaaien op het internet. Volgens nieuwe berichten vervangt Apple de koptelefoonaansluiting door een tweede speaker.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 tweede speaker

Dat zeggen analisten van Barclays in ieder geval in een memo waar AppleInsider de hand op wist te leggen. Volgens de analisten komt de tweede speaker op de plek waar zich nu de 3.5mm jack bevindt. Deze is net als de eerste speaker aan de onderkant van het toestel geplaatst. De iPhone 7 krijgt door de tweede speaker het lang verwachte stereogeluid, waar concurrenten zoals de Sony Xperia Z5 al wel over beschikken.

iphone 7 tweede speaker

Volgens de analisten wordt de iPhone 7 daarnaast niet voorzien van ingebouwde ruisonderdrukkende technologie, zoals eerder werd gedacht. Deze techniek is wel in ontwikkeling bij Cirrus Logic, maar ziet op zijn vroegst een introductie bij de iPhone 7S. Wel verwachten ze dat Apple de nieuw ontworpen Lightning-oortelefoons meelevert bij de aanschaf van een nieuwe iPhone. Iets waar eerder nog veel twijfel over bestond.

Hoewel het nog even duurt voordat de iPhone 7 wordt gelanceerd, waarschijnlijk in het najaar 2016, zijn de geruchten over het verdwijnen van de 3.5mm jack inmiddels sterker dan ooit. Apple zou de aansluiting weglaten om ze iPhone nog dunner te maken. In plaats daarvan krijgen iPhone-gebruikers de beschikking over een universele lightning-poort, waar ook koptelefoons op aangesloten kunnen worden. Deze dienen dan wel een speciale uitgang te hebben die geschikt is voor de poort, of er dient een adapter te worden gebruikt.

Check hier de overige geruchten over de iPhone 7

iPhone met 3.5mm jack

Heb jij de voorkeur voor een iPhone mét koptelefoonaansluiting dan kun je de aanschaf van een iPhone 6S met abonnement overwegen. Behalve een 3.5mm jack beschikt de iPhone 6S ook over de snelle A9-processor en een 12 megapixel-camera. Ook biedt de iPhone 6S als eerste iPhone de 3D Touch-technologie.

iPhone 6S
6,5
Welke iPhone 6S wil je?
Selecteer:
16GB
32GB
64GB
128GB
iPhone 6S met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 16,50 p/m Abo: € 8,50 p/m Toestel: € 8,00 p/m

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.