‘Tekorten dreigen voor release van de iPhone 7’

26 augustus 2016, 19:27
2 min leestijd
‘Tekorten dreigen voor release van de iPhone 7’

Door een tekort aan specifieke onderdelen dreigt er een iPhone 7 tekort. Reden voor paniek is er echter niet.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 tekort

Mogelijk zal de launch van de iPhone 7 bemoeilijkt worden door een tekort aan toestellen. De iPhone 7, de opvolger van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, zal in september verschijnen, maar het kan dus zijn dat je even moet wachten tot je jouw toestel in handen hebt. Grote zorgen hoef je je echter niet te maken, want dergelijke berichten verschijnen ongeveer elk jaar voordat er een nieuwe iPhone uitkomt. Wij verwachten dus daarom niet direct grote problemen met de launch van de iPhone 7.

iPhone 7 tekort

De problemen zouden deze keer bij specifieke componenten liggen, die volgens bronnen van Nikkei niet voldoende geleverd kunnen worden. Analyst Jeff Pu stelt dat het probleem ligt bij de waterdichte speaker en de module voor de dubbele camera. Net de twee onderdelen die vernieuwend lijken te zijn voor de nieuwste smartphone van Apple. Pu heeft zijn productie-prognos aanpast van een productie van 120 miljoen iPhone’s naar 114 miljoen iPhone’s in de periode van juli tot december. Pu bedoelt hiermee dus oude en nieuwe versies van de iPhone. Pu verwacht een productie van 74 miljoen iPhone 7-toestellen, terwijl er vorig jaar 84 iPhone 6S-toestellen zijn gemaakt.

Naast de problemen met de productie worden ook de verminderde vraag naar nieuwe iPhone’s genoemd als factor in de verminderde productie van de toestellen. De iPhone 7 lijkt tevens maar een kleine update te zijn vergeleken met de iPhone’s van vorig jaar. Hoe het echt gaat lopen zullen we zien na de release die mogelijk op 16 september plaats gaat vinden. Kun je door alle geruchten rond het toestel de iPhone’s niet meer zien? Check dan ons overzicht met de meest hardnekkige iPhone 7-geruchten. Dan ben je weer helemaal op de hoogte.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu