De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘iPhone 7 krijgt geen tweede speaker maar een microfoon’

Rutger Otto
13 augustus 2016, 10:22
2 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt geen tweede speaker maar een microfoon’

Het zou de iPhone 7 ontbreken aan een koptelefoonaansluiting. In de plaats komt mogelijk een speakerkapje, maar daarachter zit mogelijk helemaal geen tweede speaker.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 tekening

Over het ontbreken van de koptelefoonaansluiting is al veel gezegd en geschreven en het gerucht wordt steeds hardnekkiger richting de aankondiging van Apple toe. In plaats van de aansluiting, zou volgens meerdere bronnen en gelekte afbeeldingen een tweede speaker komen. Dat zou af te lezen zijn aan de gaatjes in de behuizing die in de iPhone 7 niet alleen rechts aan de onderkant zitten, maar ook aan de linkerkant.

Er werd tot nu toe vanuit gegaan, dat die gaatjes daar zaten voor een tweede speaker. Maar dat is mogelijk toch niet zo. De Franse website Nowhereelse, die vaker gelekte afbeeldingen toont, heeft een schematische tekening gedeeld, waaruit blijkt dat er mogelijk een microfoon achter de opening schuilt. Daarbij houden we wel een slag om de arm, want de tekst is in het Chinees en is ‘automatisch vertaald’. Daar kunnen dus foutjes ingeslopen zijn.

iphone 7 tekening

Alleen voor het uiterlijk

Als er daadwerkelijk geen tweede speaker in het toestel komt, zou het tweede rooster volledig cosmetisch zijn, mogelijk om het ontwerp van het toestel meer symmetrisch te maken. Alle iPhones hebben namelijk al microfoons aan de onderzijde van het toestel. Het is niet ondenkbaar dat de iPhone 7 alsnog een valse speaker krijgt. Dat heeft de iPhone SE, het kleinere toestel dat eerder dit jaar op de markt kwam, namelijk ook.

iPhone 7 geruchten

Op de schematische tekening is verder weinig nieuws te zien. Net als eerder gelekte afbeeldingen, zien we dat de antennelijnen over de boven- en onderkant van het toestel zijn weggewerkt, zodat ze niet meer dwars over de achterkant lopen. Daarnaast is er een grotere opening voor de verbeterde camera. Niet op de tekening te zien, maar wel verwacht voor de iPhone 7 Plus is de dubbele camera. Daarmee zijn scherpere foto’s te maken dan met één cameralens.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Nowhereelse
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu