‘iPhone 7 specificaties gelekt: 3GB RAM, 256GB opslag en meer’

Lars Paijmans
1 juni 2016, 16:29
2 min leestijd
‘iPhone 7 specificaties gelekt: 3GB RAM, 256GB opslag en meer’

Dankzij tientallen gelekte foto’s hebben we inmiddels een goed beeld van het uiterlijk van de iPhone 7, maar over de binnenkant is een stuk minder bekend. Een nieuw lek brengt vol iPhone 7 specificaties brengt daar vandaag verandering in.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 specificaties gelekt

Onderzoeksbureau TrendForce zegt te weten wat de iPhone 7 Plus en iPhone 7 specificaties gaan worden. Volgens het bedrijf heeft Apple inmiddels besloten wat de uiteindelijke specs zullen worden. Dit komt deels overeen met eerdere geruchten.

iPhone 7 specificaties

Zo zou de iPhone 7 Plus als enige 3GB aan werkgeheugen krijgen. Dit zou het grotere toestel onder meer nodig hebben voor de dubbele cameralens, die volgens Trendforce dus niet aanwezig is op de kleinere iPhone 7. Dit komt overeen met gelekte foto’s van de behuizing, die geen dubbele lens op de iPhone 7 laat zien.

iPhone 7 en 7 Plus met 256GB geheugen?

Opvallend is dat Apple voor zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus 256GB aan opslaggeheugen aan zal bieden. Een flinke extra stap vergeleken met de maximale opslag van 128GB die nu beschikbaar is voor de iPhone. De andere opslagopties zouden nog niet helemaal vastgelegd zijn, al verscheen gisteren nog het gerucht dat Apple van 16GB afstapt en 32GB voortaan het instapmodel wordt.

Er zou nu bijvoorbeeld nog overlegd worden of de 64GB-variant vervangen wordt door de 128GB-versie. De reden dat de opslagcapaciteit juist dit jaar omhoog schiet, zou te maken hebben met dalende prijzen voor de geheugenchips die Apple hiervoor gebruikt. De twee nieuwe toestellen zouden exact hetzelfde lcd-paneel krijgen als de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, omdat Apple tot 2017 wacht om een gloednieuw OLED-scherm voor de iPhone te introduceren.

Wat het uiterlijk betreft verwacht het onderzoeksbureau dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus grotendeels hetzelfde design zullen hebben als de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Daarom rekent het bedrijf ook niet op een enorm verkooprecord, iets dat een ander analistenbureau vandaag juist weer wel voorspelde.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen