Gerucht: ‘iPhone 7 krijgt extra donker spacegrijs model’

Lars Paijmans
27 juni 2016, 16:45
2 min leestijd
Gerucht: ‘iPhone 7 krijgt extra donker spacegrijs model’

Als Apple een iPhone de kleur spacegrijs geeft, kan dit van alles betekenen. Met de iPhone 7 lijkt Apple weer terug te gaan naar het oorspronkelijke donkere spacegrijs dat de iPhone 5 ook had.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 spacegrijs is bijna zwart’

iPhone 7 spacegrijs

Het verhaal over de kleur van de iPhone 7 is afkomstig van Macotakara, die direct het gerucht over een donkerblauwe iPhone 7 afhandelt. De bronnen die de nieuwe spacegrijzen iPhone 7 zagen, zouden hem namelijk per ongeluk voor donkerblauw hebben aangezien.

Niet zo heel gek, want de spacegrijze iPhone 7 wordt volgens het gerucht zo donker, dat het bijna zwart lijkt. Een groot verschil met de grijze iPhone 6S dus, die een veel lichtere kleur heeft. Naast de nieuwe donkere spacegrijze kleur blijven de verschillende kleuren van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus precies hetzelfde als die van de iPhone 6S. Zilver, spacegrijs, goud en roségoud dus.

Naast het gerucht over de kleur, beweert dezelfde bron dat de homeknop van de iPhone 7 vervangen wordt door een platte sensor, die de gebruiker via haptische feedback het gevoel geeft alsof een knop wordt ingedrukt. Dit klinkt een beetje als het Force Touch-trackpad van de 2015 MacBook Pro (2015). Er zijn al langer geruchten over plannen die Apple zou hebben om de homeknop te verwijderen.

Spacegrijs is een breed begrip

De kleur spacegrijs is voor Apple een erg breed begrip. Zo was de iPhone 5 destijds donkergrijs en is de spacegrijze Apple Watch Sport ook een stuk donkerder dan de iPhone 6 en iPhone 6S. Ook de spacegrijze 12 inch-MacBook is eerder zwart dan zilver. Een extra donkere grijze iPhone is iets waar fans al lang om vragen, dus als Apple er met de iPhone 7 dit jaar gehoor geeft, zou dit zomaar eens de populairste kleur van het jaar worden. Apple onthult het toestel hoogstwaarschijnlijk tijdens een speciaal event in september.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen