iPhone 7 krijgt mogelijk randloos scherm met 4K-resolutie

Gijs Ettes
2 september 2015, 11:51
1 min leestijd
iPhone 7 krijgt mogelijk randloos scherm met 4K-resolutie

Voor de iPhone die Apple in 2016 uitbrengt, schakelt het bedrijf mogelijk op naar een nieuwe schermtechnologie die een 4K-resolutie, dunnere schermranden en andere innovaties mogelijk maakt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 scherm met ander touchscreen

Dat meldt Digitimes op basis van informatie uit de productieketen van Apple. Sinds de iPhone 5 (zie hieronder) maakt Apple gebruik van in-cell-touchscreens en ook de aankomende iPhone 6S en 6S Plus zullen voorzien zijn van een dergelijk scherm, waarbij de touchsensoren zijn geïntegreerd in het scherm. Hierdoor is het scherm dunner, wat de beeldkwaliteit ten goede komt.

iphone 7 scherm

Apple zou echter een overstap naar de zogenoemde glass-to-glass-technologie overwegen, omdat er problemen zouden zijn geweest met de productie van in-cell-touchscreens. Ook zou dit type touchscreens minder gevoelig aan de randen zijn en het lastig maken om innovaties door te voeren, zoals een hogere schermresolutie.

Glass-to-glass-technologie heeft die nadelen niet en maakt in theorie een randloos iPhone 7-scherm met een 4K-resolutie mogelijk. Zo’n hoge resolutie kan wel een negatieve invloed hebben op de accuduur, waardoor een grotere accu of een energiezuinigere chipset wenselijk is.

Het is nog te vroeg om te zeggen welke innovaties en specs de iPhone 7 met zich mee zal brengen. Apple onthult over een week naar verwachting de iPhone 6S en 6S Plus. De opvolger van deze toestellen wordt op zijn vroegst in de herfst van 2016 verwacht.

Het laatste nieuws over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen