YouTuber geeft iPhone 7 RED een zwarte voorkant (en zo doe je het zelf)

Lars Paijmans
28 maart 2017, 14:01
2 min leestijd
YouTuber geeft iPhone 7 RED een zwarte voorkant (en zo doe je het zelf)

Sommige iPhone-fans gaan heel ver om de de iPhone 7 een zwarte voorkant te geven. Gelukkig is er ook een goedkoper alternatief om de rode iPhone 7 zwart te maken aan de voorkant.

iPhone 7 RED zwart maken

De reacties op de iPhone 7 RED zijn verrassend eensgezind: de rode achterkant ziet er goed uit, maar over de witte voorkant zijn we minder positief. Sinds vrijdag kun je de rode iPhone 7 kopen, die vervolgens met een rode achterkant en witte voorkant op je deurmat ploft. Online regent het echter reacties van Apple-fans die liever een rode iPhone met zwarte voorkant willen hebben. YouTuber Danny Winget wilde dit zo graag dat hij er werk van maakte.

iPhone 7 RED zwart

Hij verving het witte frontje met een zwarte, iets wat een stuk gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Zo moest hij ook de witte Touch ID-knop vervangen met die van een gitzwarte iPhone 7, wat een prijzige klus is. Om veiligheidsredenen heeft Apple de vingerafdrukscanner namelijk onlosmakelijk verbonden met de veilige enclave-chip van je iPhone. Deze zal dus opnieuw aan je iPhone gekoppeld moeten worden. Het resultaat mag er zeker zijn, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Een goedkopere oplossing

Gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen voor dit ‘probleem’. Zo zijn er verschillende zwarte screenprotectors waarmee je in een paar seconden de witte voorkant een donker kleurtje geeft. Het nadeel is alleen dat je hierdoor wel met een witte homeknop blijft zitten, omdat je hier niets overheen kunt plakken.

Deze zwartgekleurde glasplaatjes zijn ook in Nederland goed verkrijgbaar, vaak voor nog geen twintig euro. Het enige nadeel is dat je iPhone er iets dikker van wordt. Maar als je de kleur van de voorkant zo belangrijk vindt, maakt die paar millimeter vast niet zoveel uit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's